PNR Merchandising
Image default
Aanbiedingen

Mythes en misvattingen in contextuele advertenties

Contextueel adverteren is jarenlang een van de meest effectieve manieren gebleven om een ​​bedrijf op internet te promoten. De belangrijkste voordelen van adverteren in Google Ads zijn de mogelijkheid om de huidige vraag van het zoekmachinepubliek te verwerken en redelijk nauwkeurige targeting in partnernetwerken. Daarom herverdelen veel adverteerders in tijden van crisis hun advertentiebudgetten specifiek voor de context.

Tegenwoordig is er een enorme hoeveelheid trainingsmateriaal, webinars en cursussen over het opzetten, lanceren en optimaliseren van reclamecampagnes. Bij het auditeren van projecten en het communiceren met specialisten, stuit ik echter vaak op hun misverstand over de werking van verschillende tools en algoritmen. In mijn artikel wil ik enkele van de misvattingen analyseren die de effectiviteit van advertentiecampagnes negatief kunnen beïnvloeden. Ik hoop dat je iets nieuws en nuttigs voor jezelf vindt.

Mythe: eerst maken en lanceren we advertentiecampagnes, daarna houden we ons bezig met analytics

Dit is een van de meest voorkomende fouten van betaalde verkeersprofessionals en adverteerders. Om de een of andere reden is het gebruikelijk om het werk voor het opzetten van een advertentiecampagne en webanalyse te scheiden. Ja, verschillende specialisten kunnen dit doen en analytics kan als een aparte service worden beschouwd. Maar dit is nog steeds een enkele set van het nodige werk dat moet worden gedaan voordat campagnes worden gelanceerd.

In veel projecten zijn Google Analytics-tellers bijna vanaf het begin op sites geïnstalleerd. Vaak hebben ze al gegevens verzameld die ten eerste kunnen worden geanalyseerd en waarmee rekening kan worden gehouden bij het uitwerken van campagnes; en ten tweede, gebruik het om remarketing te lanceren. Remarketing is een van de eersten die wordt gestart als u over de verzamelde gegevens beschikt om segmenten en scenario’s te maken.

Mythe: de Google Ads-optimalisatiescore is van invloed op de kwaliteitsscore en advertentiepositie.

Google Ads heeft een geweldige optimalisatiestatistiek die voortdurend de effectiviteit van advertentiecampagnes bewaakt, deze evalueert als percentage van optimalisatie en aanbevelingen geeft om de effectiviteit ervan te verbeteren.

Optimalisatiescore in Google Ads

Veel experts zijn ten onrechte van mening dat de kwaliteitsscore en advertentiepositie afhankelijk zijn van de optimalisatiescore, die op zijn beurt van invloed is op het bod, de CPC en de weergavepositie.

De kwaliteitsscore, die van invloed is op het bod en de positie van een advertentie, is afhankelijk van de verwachte CTR, de relevantie van de advertentie en de kwaliteit van de bestemmingspagina. De optimalisatiescore, zelfs de laagste, pessimeert uw advertentie niet direct. Daarom moet u niet gedachteloos alle aanbevelingen accepteren die u in de interface ziet. Sommige heb je niet echt nodig.

Overigens is er nog een andere misvatting over de optimalisatie-indicator. Veel experts negeren het volledig, en sommigen accepteren alleen die aanbevelingen die ze echt nuttig vinden, maar negeren de rest.

Dit is ook de verkeerde benadering. Het wordt aanbevolen om alle aanbevelingen van het systeem door te nemen, de aanbevelingen te accepteren die nuttig zijn en de aanbevelingen te verwerpen die u als nutteloos beschouwt. Zo help je de algoritmen leren, wat uiteindelijk leidt tot meer efficiëntie. Het zal u misschien verbazen, maar als u enkele van de aanbevelingen afwijst, zal uw algehele optimalisatiescore toenemen. Gewoon omdat je de algoritmen op deze manier optimaliseert.

Mythe: u kunt geen gemengd campagnetype voor zoeken en netwerken gebruiken in PPC-advertenties

Een andere misvatting die sprekers al vele jaren promoten, is dat campagnes met zoekadvertenties altijd gescheiden moeten worden gehouden van campagnes die zijn gericht op aangesloten netwerken. Deze bewering is gedeeltelijk waar. Bijna alles is anders in zoeken en netwerken: algoritmen, groepering van zinnen, het principe van het maken van advertenties, het beheren van biedingen, enz. Maar er is een uitzondering die in de praktijk goede resultaten oplevert.

Google Ads had vroeger een speciaal type advertentiecampagne OKMS (Optimized Display Network). Nu is het er niet, maar wanneer u een zoekcampagne maakt, kunt u het selectievakje Display Netwerk inschakelen. In wezen is het hetzelfde: een gemengd type campagne met automatische optimalisatie.

Een gemengd type vertoningen mogelijk maken in het display en de zoekmachine in Google Ads

De essentie van gemengde campagnes in Google Ads is dat u slechts één selectievakje hoeft in te schakelen. Het is niet nodig om extra advertenties voor display-advertenties te maken, biedingen afzonderlijk te beheren, targeting te selecteren, enzovoort. Google Ads genereert automatisch tekstadvertenties voor display-advertenties op basis van zoekcampagnes en beheert biedingen om de meest converterende doelgroep te selecteren.

Shows in het Display Netwerk worden alleen gestart als het algoritme in staat is een kwalitatief hoogstaand publiek te selecteren, en het dagbudget is volgens de prognose voldoende voor honderd procent promotie in het zoeknetwerk.

Dus eerst de zoektocht, dan de CCM – en dat is allemaal heel netjes. Deze instelling is tot op zekere hoogte vergelijkbaar met gedragsgerichte targeting in YAN, wanneer advertenties worden getoond aan een kleine maximale geïnteresseerde doelgroep.

Laten we het samenvatten

Dat is alles voor vandaag. Maar dit is slechts een klein deel van de misvattingen die bestaan ​​in de wereld van contextuele reclame.

Succesvolle advertentiecampagnes!

 

Neem contact met ons op en we bespreken verschillende mogelijkheden.

E-mail: info@webdevelopmentapp.com

BE: +32 499 41 46 24

Franklin Rooseveltplaats 12, 2060 Antwerpen, Belgie

 web developer

umbraco agency

https://webdevelopmentapp.com/nl/about-us.html