PNR Merchandising
Business / Marketing and Advertising

Investeren op een duurzame wijze

Misschien merken we er in het dagelijks leven weinig van, maar wij mensen zijn bezig met het kapot maken van de aarde. Dit klinkt aardig negatief, maar het is wel waar het op lijkt. Het blijkt dat de mens veel troep achterlaat en dat zij veel consumeert. Langzaam maar zeker lopen de oceanen langzaam vol met plastic. Op zijn beurt kost de plastic soep vele dieren het leven. De atmosfeer verstopt door de verbranding van fossiele brandstoffen en de daarbij vrijgekomen CO2. De aarde is zich in een snel tempo aan het opwarmen. IJsberen hebben minder overlevingskans door de smeltende ijskap. De mens zal als gevolg van de smeltende ijskap natte voeten krijgen. Wellicht blijken de problemen ver van huis te zijn, maar toch is het zo dat iedereen kan meehelpen aan dit probleem. Het is zo dat alle kleine beetjes helpen in de praktijk.

 

Ook is het zo dat je niet per se veel geld kwijt hoeft te zijn. Er zijn namelijk investeringen die duurzaam zijn, maar ook slim. Zo kun je duurzame producten kopen in de winkel van een duurzame boerderij. Maar wat ook kan, is het kopen van zonnepanelen voor bedrijf. Met behulp van een zonnepaneel wordt de zonne-energie omgezet in bruikbare elektrische-energie. Hiermee bespaar jij of je werkgever veel geld. Op deze wijze hoef je minder of zelfs geen energie meer af te nemen van een energieleverancier aan huis. Je hebt nu je eigen groene duurzame energie opgewekt. Uit ervaringen blijkt dat zonnepanelen van nu een goede kwaliteit hebben. Ze gaan jaren mee. Deze investering kan je daardoor terugverdienen. Wellicht is er nog een subsidie voor zonnepanelen.

 

Er is nog een andere optie. Deze optie wordt de pellet boiler genoemd. Als je nu propaan of gas gebruikt om het huis te verwarmen, kan je dit voortaan doen via de pellet boiler. De pellet boiler is werkzaam op biomassa. De terugverdientijd van de pellet boiler is ongeveer drie jaar.

http://economy.nl