PNR Merchandising
Financieel

Als ik over de grens in Duitsland woon, is het dan mogelijk om in Nederland te cremeren?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je net over de Nederlandse grens in Duitsland woont en dat je toch graag een crematie wil in Nederland. Maar hoe gaat dat in zijn werk en waar moet je rekening mee houden? Het is in ieder geval slim om contact te hebben met een uitvaartverzekeraar, die weten vaak hoe dit soort dingen geregeld worden. Lees verder als je er achter wil komen hoe het meestal in zijn werk gaat op het gebied van uitvaartverzorging. Nog niet verzekerd? Begin dan met uitvaartverzekering vergelijken om een goede polis te vinden.

In Nederland kiezen steeds meer mensen al jaren voor crematie, dus er zijn veel mogelijkheden om dat te doen. Min of meer in de buurt van de grens met Duitsland zijn er een groot aantal crematoria. In dit verband kan een uitvaartverzorger u telefonisch of natuurlijk in een persoonlijk gesprek informeren en vervolgens, indien gewenst, uiteindelijk zorgen voor de crematie.

Voor een crematie in Nederland, is het mogelijk om een uitvaartuig uit Duitsland te gebruiken. Het enige wat je daar voor moet kunnen meedelen is welke documenten hiervoor nodig zijn. Voor uw eigen controle en planning hebben we echter de volgende lijst gemaakt:

  • Overlijdensakte (verkrijgbaar bij het kadaster)
  • Certificaat van vrijlating van de politie of vervolging in geval van niet-natuurlijke dood
  • Aanvraag voor crematie in crematorium …. (Naam, adres)

Wat gebeurt er na de crematie?

In principe blijven de assen een maand in het crematorium. Alleen dan kun je er naar keuze over beschikken en eventueel een begrafenis of iets dergelijks organiseren. Meride adviseert en ondersteunt u graag.

De as kan worden afgenomen (bijvoorbeeld in een urn) en je kunt de opslag in het crematorium ook met ongeveer 5 maanden verlengen zonder dat er kosten aan verbonden zijn.

Als u besluit as te dispergeren of de as in Nederland te verspreiden, kan een uitvaartverzorger u hierover gedetailleerd adviseren. Er zijn talloze mogelijkheden, b.v. Urn begraven in het crematorium met plaque of steen, verstrooiing in een natuurgebied, enz. Al deze vragen kunnen tot onze volle tevredenheid worden beantwoord en opgelost.

 

https://uitvaartpolis-online.com