PNR Merchandising
Woning en Tuin

Tiny House: Bespaar ruimte waar het schaars is

Wie kiest voor een Tiny House on Wheels of een tiny house zonder wielen weet dat er weinig ruimte is. Mensen met een uitgebreide platencollectie of een privé-bibliotheek kiezen zelden voor deze minimalistische manier van leven. De beschikbare ruimte is echter nog steeds hoger dan misschien gedacht, als de bewoners het tiny house goed inrichten. Het heeft weinig zin om te proberen de ruimte te beperken met de royale set stoelen en de hoge garderobe van de vorige flat.

Gelukkig zijn er een aantal soorten meubels die perfect zijn voor een Tiny House in Lisse. Multifunctioneel meubilair dat voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt is nuttig. Als u een bezoeker heeft, heeft u een grotere eettafel en een extra bed nodig! Gebruik meubels die gemakkelijk kunnen worden opgeborgen en opgehaald door ze in en uit te klappen! U kent de klaptafels en -stoelen van uw kampeervakantie en misschien een vouwbed uit uw jeugd.

 

Trap: ruimtebesparend en multifunctioneel

Een goed trapontwerp is vooral belangrijk voor minihuizen met een slaapzolder: Het moet gemakkelijk begaanbaar zijn en tegelijkertijd weinig ruimte innemen. Ladders die in de weg staan en die je niet graag gebruikt als je half slaapt, zorgen gewoonweg niet voor een comfortabele sfeer. Heel anders zijn de stijlvolle ruimtebesparende of vouwbare trappenof beter nog, combinaties van planken en trappen:

Niet alleen trappen met geïntegreerde opbergruimte, ook borstbanken zijn praktisch voor het wonen in mini-huizen: Iedereen weet bijvoorbeeld dat ze voorwerpen in hun bezit nodig hebben, maar misschien slechts om de paar maanden. Dit is inclusief kleding voor zeer warme of zeer koude temperaturen of beddengoed voor overnachtende gasten. Zulke dingen kunnen in plastic zakken worden gestofzuigd om ruimte te besparen. Zulke opslagoplossingen kunnen tot 75 procent ruimtebesparing opleveren en beschermen het wasgoed tegen afstoffen.