PNR Merchandising
Image default
ZZP

Twijfel: hypotheek aflossen of sparen voor het pensioen?

Misschien vraagt u zich af of u uw hypotheek moet aflossen of moet sparen voor uw pensioen. Kiezen voor een van beide is de juiste keuze, omdat het u helpt sparen of beleggen voor de toekomst. In ons artikel hieronder gaan we dieper in op de aflossing van uw hypotheek versus sparen voor uw pensioen.

Optie één: uw hypotheek afbetalen

U heeft besloten om een huis te kopen als toekomstige investering. Beslissen om een hypotheek te nemen is een zware, en het is niet een kwestie om lichtvaardig te nemen. U moet rekening houden met het feit dat u duizenden euro’s aan rente betaalt. Dit alles nog voordat u begint met het afbetalen van de hoofdsom, bij leningenhypotheek hebben ze hier handige stappenplannen voor.

U besluit de hypotheek te nemen en nadert nu het einde van de hypotheekbetalingen. Je hebt verschillende betaalmogelijkheden en vraagt je misschien af of het wel een goed idee is om dit in één keer te doen. Aan het begin van de betalingen gaat het grootste deel van het geld naar de afwikkeling van de rente.

U zult merken dat u met de hoofdsom niet veel doorvoert. Als u ervoor kiest om vervroegd extra af te lossen, kunt u de rente sneller verlagen, voordat u begint met het betalen van de hoofdsom. U kunt tegen het einde ook kleinere betalingen doen, wat u zal helpen om aan uw betalingsverplichtingen te voldoen.

U kunt er ook voor kiezen om later betalingen te doen en de hoofdsom van de lening af te lossen. Hoewel het de totale rente niet sneller zal verlagen, kunt u bouwen op uw eigen vermogen. Op de lange termijn krijg je ook kortere leentermijnen, hierdoor kunt u op korte termijn wel minder vermogen hebben waardoor 300 euro lenen met spoed als oplossing moet verschijnen. U moet daarom beslissen welke voor u het meest zinvol is.

Wat u moet weten over de hypotheek

Het enige aan hypotheekrente is dat het enigszins verschilt van andere soorten hypotheekrenteaftrek. schuld. Het is fiscaal aftrekbaar en u kunt behoorlijk wat sparen.

Als u de niet-standaard of variabele rentehypotheek neemt en eraan werkt om de hoofdsom te vereffenen, kan dit een voordeel voor u. U kunt uw eigen vermogen opbouwen met behulp van leningen met aanpasbare rente, waardoor het gemakkelijker wordt om herfinanciering te zoeken voor een hypotheek met vaste rente.

Er zijn momenten waarop de lokale onroerendgoedmarkt zal dalen. Mogelijk ziet u nul waardering en in het ergste geval afschrijving. Het aflossen van uw huishypotheek is een manier om het hoofd boven water te houden. U zult het echter moeilijk vinden om de woning te verkopen of te herfinancieren, evenals het verkrijgen van enig ander krediet.

 

Voor- en nadelen van het aflossen van een hypotheek voordat u met pensioen gaat

U kunt ervoor kiezen uw hypotheek ondanks de middelen hebben om dit te doen. U besluit dan dit geld te nemen en het ergens anders te investeren. Wat u moet weten, is dat u in contanten belegt dat niet van u is. Het kan echter een goed idee zijn om elders te beleggen, maar alleen als u rekening houdt met onder meer belastingen, risico’s en rendement. U kunt bijvoorbeeld ontdekken dat wat u uit uw beleggingen ontvangt, hoger is dan het uiteindelijke bedrag dat u aan rente zult betalen. Het is een beter idee om te investeren en dat geld te gebruiken om uw hypotheek af te lossen.

Laten we hieronder eens kijken naar de voor- en nadelen die u zult genieten als u de hypotheek aflost voordat u met pensioen gaat.

Voordelen van het aflossen van een hypotheek

Een van de belangrijkste voordelen die u zult genieten als u uw hypotheek aflost, is dat deze risicovrij is. U heeft de keuze uit beleggingsvehikels zoals onder meer schatkistpapier en bankcertificaten.

Aandelen zijn een andere uitstekende optie voor iedereen die op lange termijn wil beleggen. U heeft het potentieel om een hoger rendement te behalen dat waarschijnlijk hoger is dan uw hypotheeklasten. Als u geld leent van een bank om te beleggen, moet u zich bewust zijn van de risico’s die u loopt. Als u uw beleggingen verkeerd beheert, kunt u een mager rendement behalen. U kunt daarom de hulp inroepen van een professional, die u het juiste advies zal geven, zodat u rationele, niet-emotionele beslissingen kunt nemen.

Let goed op andere aspecten dan interesse wanneer u een lening aangaan. Het aangaan van schulden is sterk afhankelijk van uw vermogen om het geld in de toekomst terug te betalen. Je baseert het misschien op je inkomensniveau, maar het leven kan onvoorspelbaar zijn. In de toekomst kunt u zich in een situatie bevinden waarin u uw leningen niet kunt aflossen. Het kan daarom zijn dat het helpt om eerder af te lossen op uw hypotheek, zeker als u de pensioengerechtigde leeftijd nadert. Als u de juiste beleggingen heeft, blijft u ook na uw pensionering een inkomen behouden. U kunt uw hypotheek dan tot aan uw pensioen blijven betalen.

Kiezen om uw hypotheek vervroegd af te lossen kan een goede optie zijn voor iedereen die geen goede spaarder is. Sommige mensen kunnen niet sparen en als ze geld zien, willen ze het meteen uitgeven. Als u zo’n persoon bent en wat extra geld tegenkomt, moet u overwegen uw hypotheek vervroegd af te lossen.

 

Zoals met alles, is er een keerzijde als het gaat om het eerder aflossen van uw hypotheek. Het is belangrijk om ook deze argumenten in overweging te nemen, vooral als u plannen maakt voor de toekomst en beslist of dit het juiste is om te doen.

U moet enige liquiditeit behouden

Wanneer u uw hypotheek zeer vroeg aflost, vermindert u uw liquiditeit. Als u geld op uw beleggings- of bankrekening heeft, kunt u gemakkelijker toegang krijgen tot contant geld wanneer u het nodig heeft. Als uw huis u overwaarde biedt, als u dringend geld nodig heeft, kunt u er misschien niet zo snel toegang toe krijgen. Zodra u uw hypotheek hebt afbetaald, moet u zich aanmelden voor een kredietlijn voor eigen vermogen. Je krijgt extra liquiditeit, dus toegang tot geld wanneer je het nodig hebt.

Liquiditeit is essentieel, vooral als je een persoonlijke noodsituatie of een economische neergang hebt.

Je moet de juiste beslissing nemen.

Tenzij u een financiële achtergrond hebt, moet u wellicht de hulp inroepen van een financieel adviseur om u door het hele proces te begeleiden. U denkt misschien dat beleggen een goede optie is. Maar uw financieel adviseur kan u misschien wijzen op bepaalde nadelen die u niet kent. Er is ook geen garantie op beleggingen en u kunt uiteindelijk al uw geld verliezen.

Welke activa kunt u gebruiken om uw hypotheek af te betalen wanneer u met pensioen gaat

U kunt met pensioen gaan terwijl u nog hypotheeklasten te betalen. U heeft de volgende mogelijkheden om activa te liquideren om uw hypotheek af te lossen.

 • Kijk naar de risicovrije beleggingen in uw portefeuille, en laat ze de eerste optie zijn als u activa moet liquideren. Uw belastbare spaarrekening is zo’n optie.

 • U kunt ook kijken naar risicovolle beleggingen die u heeft op belastbare rekeningen. U gaat ervan uit dat deze investering u een goed rendement kan opleveren, en u vindt het niet erg om ze in te ruilen zodat u uw hypotheek kunt aflossen.

 • Degenen die ouder zijn dan 59 kunnen krijgen toegang tot uitgestelde belastingrekeningen om de hypotheek af te betalen. U moet er echter rekening mee houden dat u aan het einde van het jaar belastingplichtig bent als u geld opneemt van de uitgestelde belastingrekening. U bevindt zich in een hogere belastingschijf, vooral als u voor 401k of IRA gaat.

Redenen waarom u uw hypotheek misschien niet vervroegd wilt afbetalen

Veel mensen worstelen met het prioriteren van hun geldbehoeften. U kunt bijvoorbeeld worstelen met een creditcardrente die hoger is dan wat u betaalt voor een hypotheek. U vraagt zich misschien ook af of u onder andere moet sparen voor de toekomst of de opleiding van uw kind moet betalen. Dit alles zal van invloed zijn op uw vermogen om de hypotheekbetalingen op te nemen en bij te houden.

Het nemen van een hypotheek levert ook het tweesnijdend zwaard raadsel op. U weet dat het bezit van uw huis u gemoedsrust zal geven. Toch weet je dat voordat je het afbetaalt, je slapeloze nachten zult hebben en je afvraagt hoe je het moet betalen. Er is sprake van financiële onzekerheid zolang de hypotheeklasten boven uw hoofd hangen. U kunt er echter voor kiezen om voor een hypotheek te gaan en wij adviseren u de lage rentevaste hypotheek te nemen. Er zijn specifieke situaties waarin u wellicht slimme hypotheektips nodig heeft, door prioriteit te geven aan de extra hypotheekbetalingen, en deze omvatten:

Lopende schulden

U heeft andere openstaande schulden die u niet moet uitstellen . Dit zijn onder meer autoleningen, schoolleningen, kredietlijnen voor eigen vermogen, creditcardschulden, enzovoort. Sommige creditcardschulden kunnen u ruimte geven met betrekking tot 0% rentetarieven voor de eerste 18 maanden. Het missen van een betaling daarna kan een zeer negatief effect hebben op uw credit score. Ook kan de rente hoog zijn en wilt u geen boetes oplopen. Dus als u tot dit enorme aantal Amerikanen behoort die schulden hebben die wachten om afbetaald te worden, moet u misschien overwegen om eerst met hen om te gaan.

Gebrek aan een noodfonds

Financiële experts zullen u adviseren om een noodfonds te hebben. Het zou u tussen de 6 en 12 maanden moeten kunnen overbruggen voordat u erover nadenkt om vervroegde aflossingen op uw hypotheek te doen. Het kan ongetwijfeld moeilijk zijn om dit bedrag te sparen als u naast de reguliere hypotheekbetalingen ook andere schulden heeft.

Als u uw spaargeld niet opzij zet

Doe dat wel betaal geen extra aflossing op uw hypotheek als u een deel van uw inkomen niet spaart. Er is altijd behoefte aan contant geld en u wilt niet dat u in geldnood zit omdat u alles opgebruikt dat op uw rekening komt. Zorg voor een 5-jarenplan voor reguliere uitgaven zoals vakanties, bruiloften, onderwijs, enz. Financiële experts zeggen dat u jaarlijks tot 20% van uw bruto-inkomen moet sparen.

U kijkt naar andere beleggingsopties

Het is een goed idee om uw geld in andere voertuigen te investeren. Er zijn verschillende opties beschikbaar, waaronder aandelen, obligaties en staatsobligaties.

Optie 2: sparen voor pensioen

Het aflossen van uw hypotheek is een uitstekende optie, vooral als u het kunt doen. eerder. Als u zich geen zorgen meer hoeft te maken over de hypotheekschuld, kunt u gaan sparen voor uw pensioen. U heeft echter ook de mogelijkheid om te sparen voor uw pensioen met of zonder aflossing van de hypotheek. De samengestelde rente die u op uw spaargeld geniet, levert u in de toekomst meer waarde op. Hoe langer u spaart, hoe meer rente, wat resulteert in een betere uitkering op uw pensioen.

De experts raden aan om al op zeer jonge leeftijd te beginnen met sparen voor uw pensioen. De waarheid is niet per se van toepassing om een hypotheek te nemen als je nog jong bent. Hoewel, als je beide kunt doen, het je zeker geen pijn zou doen. Hoe eerder u begint, hoe meer u de effecten van marktschommelingen op uw productportfolio kunt opvangen.

Sparen voor uw pensioen: wat u moet weten

Tenzij u oud geld heeft of zeer rijk; misschien moet u wat geld opzij zetten voor uw pensioenjaren. De realiteit is dat sommige mensen geen geld sparen en uiteindelijk een last voor andere mensen kunnen worden.

Het is nooit te vroeg om te beginnen met sparen en je hebt verschillende opties tot je beschikking. Je hebt opties zoals sociale zekerheid, IRA en 401k, onder andere.

De grootste uitdaging die de meeste mensen hebben met sparen voor pensioenjaren is dat ze amper genoeg hebben om hun dagelijkse uitgaven te dekken. Ze kunnen ook niet elke maand iets opzij zetten vanwege hun dagelijkse kosten van levensonderhoud.

Dus wat kun je doen om te beginnen met sparen?

Begin klein; u kunt proberen elke maand iets opzij te zetten voor uw pensioen. Je zult merken dat je een spaargewoonte krijgt die je zal helpen een nestei te creëren voor je Gouden Jaren. De financiële experts bieden geen kosten, geen minimale pensioenrekeningen.

Neem een financieel adviseur die u de beste investeringsopties kan bieden. Denk na over investeringsrisico’s voor alles waar u uw geld in wilt steken. U kunt bijvoorbeeld ontdekken dat beleggen in risicovolle gebieden zoals biotech, hefboomfondsen en goud fantastische rendementen kan opleveren. Ze zijn echter niet de beste voor iemand die net begint met het sparen of beleggen van zijn geld. Misschien wilt u dingen als indexfondsen overwegen om te beleggen. Ook moet u realistisch zijn over investeringen. En u moet zich ervan bewust zijn dat als er een neergang in de markt is, u uw geld zou kunnen verliezen.

Bij pensioensparen gaat het niet zozeer om hoeveel u opzij zet, maar om de hoeveelheid tijd die u laat het rijpen. U kunt genieten van samengestelde rente, waardoor u een beter rendement krijgt.

Beschikbare soorten pensioenregelingen

Er zijn verschillende pensioenregelingen die u kunt overwegen, en deze omvatten –

 • De werkgever financiert pensioenen of vaste uitkeringen, en u krijgt een maandelijkse uitkering tot u met pensioen gaat. Je zult tegenwoordig minder bedrijven vinden die ze aanbieden, omdat veel werkgevers niet bereid zijn om hun werknemers een forse betaling te beloven zodra ze met pensioen gaan.

 • Kassaldoplannen waarbij je een bepaald bedrag belooft, afhankelijk van je bijdrage en het rendement van de investeringen. Veel bedrijven neigen nu naar het contante saldo in plaats van pensioenen

 • Winstdelingsplannen waarbij de werkgever ermee instemt de bedrijfsproducten te delen als een stimulans voor de productiviteit. Het laat u over aan de genade van uw werkgever om te beslissen wat zij denken dat u nodig heeft om te krijgen

 • Defined-bijdrageregelingen zoals de 401k, waar zowel u als uw werkgever zullen bijdragen.

 • Federale overheid plannen zijn voor civiele werknemers en omvatten sociale zekerheid, spaarloonregelingen of een basistoegezegd-pensioenregeling

 • Het vereenvoudigde werknemerspensioenplan is voor eigenaren van kleine bedrijven. Alleen de werkgever kan bijdragen leveren en het is opgezet als een trustfonds.

 • Solo 401k-plan is voor de bedrijfseigenaar en de echtgenoot

 • Niet-gekwalificeerde uitgestelde is meestal voor topmanagers en kan de optie hebben van alleen de werkgever, of werknemers- en werkgeversbijdragen

 • Contante waardeverzekering geeft een uitkering bij overlijden terwijl u kunt sparen voor uw pensioenbehoeften

A Combinatie van optie 1 en 2

Financiële experts zeggen dat als u het zich kunt veroorloven, u een compromis moet vinden tussen sparen voor uw pensioen en het betalen van hypotheek. De juiste adviseur vertelt u waar u het compromis kunt vinden en hoe u er het beste van kunt profiteren. U kunt bijvoorbeeld een hypotheek nemen en proberen in de loop van de jaren kleine bijbetalingen te doen. Het voordeel is dat u de rente verlaagt, waardoor u zich in een later stadium kunt concentreren op de hoofdsom.

Als de marktschommelingen onvoorspelbaar zijn en er een neerwaartse spiraal ontstaat, kunt u overwegen af te betalen, zodat u uw beleggingsfondsen niet verliest.

Een betere keuze: een hypotheek afbetalen of voor uw pensioen sparen

Er is geen eenvoudig antwoord op de vraag hypotheek versus sparen voor pensioenraadsel. Het komt neer op de individuen en de omstandigheden waarin je je bevindt. Misschien wilt u met een financieel expert praten om u advies te geven en u te helpen plannen voor uw toekomst. Een ding dat u echter niet moet doen, is uw langetermijnsparen opofferen door te veel te focussen op het aflossen van uw hypotheek. U moet ook een actieplan hebben dat uw activiteiten zal begeleiden bij het afbetalen van de schuld die u momenteel heeft. Sommige deskundigen zeggen dat u niet moet sparen voor uw pensioen totdat u al uw schulden hebt afbetaald. Als u eenmaal van de schuldenlast af bent, kunt u tot 15% aan uw pensioensparen besteden.

U kunt bijvoorbeeld nadenken over andere pensioenopties om uw hypotheek af te lossen. Als u worstelt met de hoge rentetarieven, los dit dan op door bijvoorbeeld herfinancieringsopties te bekijken.

Voordat u kiest of u uw hypotheek wilt aflossen of wilt sparen voor uw pensioen, moet u uw financiën op orde hebben. in volgorde. Zorg ervoor dat u een noodfonds heeft dat uw uitgaven maximaal zes maanden kan dekken. Als uw werkgever de 401k spaaroptie heeft, probeer dan uw werkgeversbijdragen te matchen zodat u zoveel mogelijk spaart.

De andere optie is om uw schulden te rangschikken op basis van het bedrag. Je kunt dan eerst de kleinere afbetalen en dan overgaan op de grotere. Overweeg het minimumbedrag te betalen voor elke schuld die u heeft. U blijft op de hoogte van de betalingen. Al het andere geld dat u krijgt na het afbetalen van dergelijke schulden, gaat naar het doen van extra betalingen en de hoge renteschulden totdat u de betalingen hebt voltooid. U lost uw schulden sneller op, maar het zal grotendeels afhangen van hoeveel u opzij kunt zetten voor de extra betalingen.

U moet ook nadenken over de voor- en nadelen, of waarom de optie de beste is, om zorg ervoor dat u al uw grondslagen dekt.

 

 

https://www.leningenhypotheek.com/1000-euro-lenen/