PNR Merchandising
Image default
Dienstverlening

Oefeningen en activiteiten voor de herstellende atleet

Blessure oplopen terwijl u streeft naar een fitnessdoel kan meer vervelend dan pijnlijk zijn. Het betekent dat uw activiteiten moeten vertragen of helemaal moeten stoppen, wat uw plannen kan doen ontsporen. Als u onlangs een blessure heeft opgelopen die langdurige rust of revalidatie vereist, raden we u bij www.cbtfysio.nl aan om actief te blijven. Zolang de activiteit is goedgekeurd door uw fysiotherapeut, zou er geen reden moeten zijn waarom u uw dagelijkse lichaamsbeweging niet zou voortzetten en fit blijven. Hier zijn veilige en low-impact oefeningen die calorieën verbranden en spieren versterken.

Zwemmen

Omdat alleen al door te blijven drijven calorieën verbrandt, is zwemmen de ultieme manier om fit te blijven voor mensen die een recente blessure overwinnen. Hydrotherapie is een veelgebruikte methode voor de behandeling van chronische pijn die gepaard gaat met letsel, deels omdat water het lichaamsgewicht ondersteunt terwijl je er doorheen beweegt. Vraag het een willekeurige fysiotherapeut waar ook ter wereld, en zij zullen u vertellen dat zwemmen de meest heilzame oefening is voor mensen met elk type lichamelijk letsel. Het feit dat het een gigantische schokdemper is, betekent dat je gewrichten worden beschermd, zelfs als je spieren hard werken tegen de natuurlijke weerstand van water. Maak een uitstapje naar het strand of duik in een zwembad in de achtertuin om actief te blijven en je blessure rustig aan te doen.

Yoga

Laten we duidelijk zijn: yoga kan extreem uitdagend en zwaar zijn je gewrichten. Er zijn veel houdingen die intense knie- en rugbuigingen vereisen, dus we raden je zeker niet aan om dit te doen als je in die gebieden geblesseerd bent. We raden lichte yogalessen aan die gericht zijn op ademhaling en een goede uitlijning. Zorg ervoor dat je de yogi over je verwondingen vertelt voordat de les begint, omdat ze je waarschijnlijk alternatieve houdingen zullen geven. Probeer Hatha- of Kundalini-yogalessen, die uitdagend maar minder intens zijn dan Bikram en Ashtanga.

Cardio

Cardio-oefeningen zijn essentieel om calorieën te verbranden, je hart sneller te laten kloppen en het handhaven van een gezonde levensstijl. Er is altijd een goede reden om te fietsen, skaten, dansen en kajakken. Afhankelijk van je blessure, wil je misschien wegblijven van bepaalde oefeningen. Low-impact cardio is bedoeld voor beginners of mensen met blessures, dus het is ontworpen zonder het gebruik van springen, stampen of buigen. Maar laat je niet misleiden: als je het goed doet, kun je je echt in het zweet werken. Vraag uw fysiotherapeut naar low-impact cardio-oefeningen.

Wandelen en klimmen

Gebruik uw eigen omgeving om uzelf uit te dagen. Trek een paar hoogwaardige sneakers aan en begin gewoon te lopen. Loopbanden en crosstrainers zijn perfect als het weer niet zo geweldig is of als je haast hebt om je training af te maken, maar in de zomer buiten wandelen en wandelen is goed voor lichaam en geest. Traplopen is een eenvoudige, gratis en low-impact activiteit die gemakkelijk is voor uw enkels en benen. Maak een wandeling in plaats van trappen. U mag dan aan het einde van deze activiteit hijgen en puffen, maar u zult een zeer substantiële training volbrengen. We garanderen dat je de verzuring morgen zult voelen.

 

https://www.cbtfysio.nl