PNR Merchandising
Image default
Dienstverlening

Verschillende pijnlijke aandoeningen zijn te behandelen met TENS

TENS staat voor transcutane elektrische zenuwstimulatie. Transcutaan betekent ‘door de huid heen’. Het is een behandeling die gebruik maakt van elektrische stroompjes met een laag voltage om de pijn te verlichten. De zachte stroom komt uit een klein apparaat dat op batterijen werkt, en gaat via draden naar elektroden die op de huid bij de plaats van de pijn worden bevestigd.

TENS kan worden gebruikt voor de behandeling van veel pijnlijke aandoeningen en is effectief bij chronische en acute pijn. En omdat TENS apparaten draagbaar en gemakkelijk te gebruiken zijn, kunnen TENS behandelingen eenvoudig thuis en tijdens dagelijkse bezigheden ingezet worden.

Voor welke soorten pijn is TENS inzetbaar?

TENS wordt gebruikt om verschillende pijnlijke aandoeningen te behandelen, waaronder:

TENS apparaat rugpijn, fibromyalgie, ischias, reumatoïde artritis, artrose, kniepijn, nekpijn, menstruatiepijn, pijn welke is veroorzaakt door schade aan zenuwen of ruggenmerg, tenniselleboog en andere sportblessures, pijn bij kanker en pijn van weeën tijdens een bevalling.

Door de TENS behandeling wordt de pijn verminderd, de oorzaak van de pijn wordt niet weggenomen. TENS behandelingen zijn daarom zeer effectief naast andere behandelingen.

Wat voel je tijdens een TENS behandeling?

Een TENS behandeling geeft een tintelend of zoemend gevoel op de huid waar de elektroden zijn geplaatst. Dit is niet pijnlijk en wordt door de meesten niet als onaangenaam ervaren.

Hoe wordt de pijn verlicht?

De elektrische stroom stimuleert zenuwvezels die signalen met betrekking tot aanraking doorgeven. De signalen gaan naar het ruggenmerg, waar ze de overdracht van pijnsensaties naar de hersenen tijdelijk blokkeren. Door de afsluiting kan de pijn worden verlicht of verminderd. Daarnaast helpt TENS de spieren ontspannen en stimuleert TENS de afgifte van endorfine – de lichaamseigen, natuurlijke pijnstillende stoffen.

Waar is een TENS apparaat verkrijgbaar?

Een TENS apparaat is te koop en te huur bij tens.nl. Er zijn verschillende TENS apparaten beschikbaar. Het is eenvoudig uit te zoeken welk apparaat het beste past bij de klachten die ervaren worden en behandeld dienen te worden. Bekijk alle TENS apparaten op de website tens.nl en maak zelf de keuze tussen huren of kopen.

https://tens.nl/