PNR Merchandising
Image default
Telefonie

iPhone 13 hoesjes liggen al in de winkels

Over een aantal dagen, op 14 september 2021 om precies te zijn, brengt Apple weer een nieuwe iPhone serie op de markt. Dit keer gaat het de iPhone 13-serie heten met in totaal vier toestellen: de iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max en de iPhone 13 mini. Ook wordt er een iPhone SE 3 verwacht. Over het laatste toestel zijn nog iets minder details bekend, dus daarom richten we ons in dit artikel op de iPhone 13 toestellen. Er liggen namelijk al telefoon hoesjes in de winkels! Benieuwd naar het laatste nieuws? Wij hebben alles voor je op een rijtje gezet.

Het nieuwste Apple vlaggenschip: dit weten we tot nu toe

  • Datum bekend: het Apple-event op 14 september 2021. Dit zal virtueel gehouden worden en te volgen zijn via YouTube om 19:00 uur Nederlandse tijd.
  • Het uiterlijk van de toestellen heeft veel overeenkomsten met de huidige generatie. Zowel de iPhone 13 mini als de iPhone 13 Pro Max zullen dikker zijn dan hun voorgangers in de 12-serie. Ook lijkt de camera verder uit de behuizing te steken. Daarnaast verkleint Apple de inkeping (notch) in het display. Dit laten ook gelekte foto’s op het internet zien.
  • Het is ook goed mogelijk dat Apple de iPhone 13 in nieuwe kleuren op de markt brengt. Volgens verschillende berichten werkt de fabrikant al aan modellen in het oranje en brons.
  • Het toestel krijgt een LTPO-scherm, wat staat voor Low-Temperature Polycrystalline Oxide.
  • In de iPhone 13 verwachten we de A15 Bionic processor. Daarmee wordt traditiegetrouw een nieuwe generatie processor ingeluid. Het belooft betere prestaties en moet ook energiebesparender zijn dan de A14 Bionic.
  • Naast 5G moet het toestel ook een nieuwe WLAN-technologie ondersteunen. Zo beweren enkele analisten van MacRumors dat de iPhone 13 uitzendt via Wifi 6E. Met Wifi 6E moet draadloos internet in de toekomst nog sneller en stabieler worden.

Heb je een hoesje voor iPhone 13 nodig?

Twijfel je of je een telefoon hoesje nodig hebt voor de iPhone 13? Om antwoord op deze vraag te geven, kun je in de eerste plaats eens kijken naar het gebruikte materiaal van de behuizing van het nieuwe vlaggenschip. Bij de vervaardiging van de iPhone 13 is net als z’n voorganger hoogwaardig glas gebruikt. Ondanks de uitstekende kwaliteit van het materiaal, blijft het wel uiterst kwetsbaar voor val- en stootschade. Het glas hoeft alleen maar in contact te komen met een ruw oppervlak met eventuele krasschade tot gevolg. Om de iPhone 13 in mooie staat te houden, heeft het toestel een sterke bescherming nodig.

Welk telefoon hoesje is het beste?

Bij het kiezen van een iPhone 13 cover is het verstandig om te bedenken dat er ontzettend veel verschillende soorten hoesjes zijn om uit te kiezen, en elk met hun eigen voordelen en handige functies. De meest populaire cases zijn de backcovers en de bookcases/flipcases.

Backcover

De eerste variant beschermt vooral de achterkant van de telefoon. Het voordeel van dit hoesje is dat het nauwelijks volume toevoegt. Je hebt nauwelijks door dat er een extra beschermlaag om je telefoon heen zit. Ook heb je snel toegang tot je telefoon, dus inkomende oproepen kun je razendsnel beantwoorden. Het nadeel is echter dat het scherm van je iPhone 13 niet beschermd wordt. Er worden wel hoesjes verkocht met opstaande randjes die het scherm gedeeltelijk beschermen, maar volledig beschermen doen ze niet. Daarom kun je een iPhone 13 backcover het beste gebruiken in combinatie met een glazen screenprotector.

Hoesjes met flip

Een stevige flipcover of bookcase beschermt het toestel rondom tegen val- en stootschade. Een leuk extraatje van dit type hoesje is de extra opbergruimte voor pasjes en contant briefgeld. Het nadeel van dit hoesje is dat het scherm bedekt is en je de hoes eerst moet openen voordat je kunt telefoneren. Ook kan de flap hinderlijk in de weg zitten, als je een foto wilt maken of aan het bellen bent.