PNR Merchandising
Image default
Aanbiedingen

Een campingbedje kiezen

Is jouw familie dol op kamperen? Maar nog geen geschikt bedje gevonden voor je kleine om op te slapen? Hier hebben wij enkele tips waar je zeker voordeel aan zal hebben. 

Gemakkelijk op te zetten

Elk hulpmiddel is nutteloos als je het niet kunt opzetten. Het bed van een campingbedje bestaat meestal uit materiaal dat strak gespannen is over een frame dat jouw lichaam ondersteunt.

Om het materiaal strak genoeg te trekken om jouw gewicht te ondersteunen is een behoorlijke spanning nodig. Veel mensen vinden het een uitdaging om het laatste stuk materiaal over het frame te trekken en hebben vaak hulp van iemand anders nodig om met voldoende kracht te kunnen trekken.

Zoals vaak het geval is bij uitrusting, is er altijd een afweging te maken over hoe gemakkelijk een campingbedje op te zetten is. In het algemeen geldt: hoe groter en omvangrijker het bedje, hoe gemakkelijker het op te zetten is.

Kleinere veldbedden moeten in meer stukken worden afgebroken, maar ze wegen minder en zijn kleiner verpakt. Grotere kinderbedden zijn moeilijker mee te nemen, maar ze zijn meestal in één of twee stappen op te zetten. Beslis of je de voorkeur geeft aan gemak of mobiliteit, en kies de beste brancard voor jouw behoeften.

Comfort

Ook hier is er een afweging. Grotere campingbedjes met veel ruimte en vulling zijn over het algemeen comfortabeler. Ze zijn echter vrijwel onmogelijk mee te nemen op een lange wandeling of trektocht. Hoewel kleinere veldbedjes veel mobieler zijn, missen ze de franje en het comfort van een groter veldbed.

Als je gaat backpacken is comfort ondergeschikt aan transportgemak. Idealiter wil je een lichtgewicht Deryan campingbedje dat je in een handzaam formaat kunt opbergen. Als je naast je auto gaat kamperen, is comfort een prioriteit, dus denk aan de extra details hieronder.

Warmte

Het is vermeldenswaard dat slapen op een campingbedje veel lijkt op slapen in een hangmat. Zonder de isolatie van de grond eronder is de kans groot dat je het koud krijgt. Het is belangrijk om een onderdeken mee te nemen of een geïsoleerd slaapmatje te gebruiken.

Slaapruimte

Voordat je een bedje koopt, moet je er eerst voor zorgen dat het bedje groot genoeg is om op te slapen zonder op het frame te rusten. De meeste ledikanten zijn lang genoeg voor mensen van 1,80 m lang en zijn iets breder dan 2 m.

 

Als je langer of breder bent, zijn er voor veel ledikanten XL- of XXL-versies. Deze ledikanten zijn over het algemeen langer en breder, zodat ze geschikt zijn voor grotere mensen. 

Als je niet zeker weet of een ledikant je past, kijk dan online naar de specificaties. Op de pagina met specificaties staan de afmetingen van het bedje, zodat je kunt zien of het goed bij je past.

Kussen

De meeste veldbedden hebben geen kussens – het slaapgedeelte is een stuk materiaal zoals polyester dat strak gespannen is om steun te bieden. Veel kampeerders vinden deze bedjes te stevig, dus voegen ze een of ander slaapmatje toe als demping.

Gewicht en verpakkingsgrootte

De meeste campingbedjes op de markt zijn ontworpen voor kamperen in de auto, waar grootte en gewicht minder belangrijk zijn. Campingbedjes zijn meestal aan de grotere kant, met een gewicht van 5 pond aan de lage kant tot ongeveer 30 pond aan de hoge kant.

Er zijn verschillende campingbedjes, zoals de Aeromoov, die makkelijk in de auto of in de kampeerauto passen. 

 

https://www.source-promo.nl/een-campingbed-voor-uw-kind-aanschaffen-let-op-deze-zaken/