PNR Merchandising
Image default
Dienstverlening

Wat is een groepenkast?

Een groepenkast is een apparaat dat de bedrading binnen de muren van een kamer bevat. Het is speciaal ontworpen om het risico op elektrische schokken en brand te verminderen door de hoeveelheid draad die in contact kan komen met de menselijke huid te beperken. Het belangrijkste doel van een groepenkast is om mensen te beschermen tegen elektrische schokken en branden veroorzaakt door onbedoeld contact met stroomvoerende draden. De kast zelf is gemaakt van metaalgaas, waardoor er voldoende ruimte is om elektriciteit door te laten stromen, maar niet genoeg om iemand toe te staan ​​hem aan te raken. Een groepenkast is een grootschalig elektrisch apparaat dat wordt gebruikt om de stroom van elektriciteit in een groot aantal circuits te regelen. Het wordt meestal geconstrueerd in kasten die zijn ontworpen om gemakkelijk te worden vervoerd of geïnstalleerd. Laten we eens kijken naar het belang van een groepenkast.

Verhogen de efficiëntie van het bedradingssysteem

Een groepenkast maakt het gebruik van meerdere stopcontacten mogelijk zonder het bedradingssysteem van uw huis te vergroten. Dit betekent dat je een tweede fornuis of koelkast kunt toevoegen zonder dat je nieuwe kabels of draden door muren of plafonds hoeft te trekken. Daarnaast helpen groepenkasten overbelasting van circuits te voorkomen door extra stopcontacten te bieden voor apparaten die werken op hogere dan normale spanningen (zoals plasma televisies).

Gemakkelijker elektrische apparaten installeren

Een groepenkast vergemakkelijkt de installatie van plafondventilatoren en andere accessoires in badkamers en keukens. U hoeft zich geen zorgen te maken over extra kabels door muren of plafonds wanneer u plafondventilatoren of andere apparaten in deze kamers installeert, omdat ze rechtstreeks op de elektriciteitskast zelf kunnen worden gemonteerd. Ze stellen u ook in staat om elektrische panelen gemakkelijk achter kasten en deurbekleding te verbergen zonder in gipsplaat te hoeven snijden of vloertegels te verwijderen. Het komt erop neer dat als je er zeker van wilt zijn dat je huis te allen tijde veilig, functioneel en esthetisch mooi is, het belangrijk is dat je meteen een groepenkast installeert. Als je vragen hebt over wat voor soort groepenkast je moet installeren voor al je behoefte, kun je contact opnemen met een elektricien bij jou in de buurt.