PNR Merchandising
Image default
Eten en drinken

Hoe zorg je ervoor dat je gezin gezond eet via een maaltijdbox?

Een maaltijdbox kan een geweldige manier zijn om ervoor te zorgen dat jij en je gezin goed eten. Ze zijn handig, gemakkelijk te bereiden en ze bieden een verscheidenheid aan recepten die bij verschillende smaken passen. Het is echter belangrijk dat je het juiste maaltijdbox bedrijf kiest, zodat je weet welke ingrediënten in je eten gaan en hoeveel ze kosten. Lees de voedingswaarde-informatie op alle maaltijdboxen waar je uit wilt kiezen. Betrek indien mogelijk alle gezinsleden bij het kiezen van wat er in de maaltijdbox gaat.

Lees de voedingsinformatie

De eerste stap bij het kiezen van een gezonde maaltijdbox zoals een vegan box is om de voedingswaarde-informatie te lezen op alle maaltijdboxen waaruit je wilt kiezen. Dit zal je helpen ervoor te zorgen dat elke doos voldoende eiwitten, koolhydraten en vet bevat voor de behoeften van je gezin. Je kunt ook bepalen of een van de maaltijden allergenen zoals noten of schaaldieren bevat, zodat deze indien nodig kunnen worden vermeden. Daarnaast is het belangrijk om te weten hoeveel calorieën er in elke portie voedsel zitten en hoeveel porties er in elke doos zitten. Op deze manier weet je precies hoeveel voedsel er wordt verstrekt door elk type maaltijdbox en of het al dan niet voldoende is voor de behoeften van je gezin.

Ingrediënten moeten duidelijk worden geëtiketteerd

Misschien wil je een Paasbrunch bestellen voor je gezin, maar je bent ook sceptisch over welke ingrediënten het eten in de maaltijdbox moet hebben. Wanneer je een maaltijdbox bedrijf kiest, is het belangrijk om naar hun ingrediënten te kijken. Sommige bedrijven hebben een lange lijst met ingrediënten die in hun maaltijden worden verwerkt, en andere hebben korte lijsten. Als je de woorden “natuurlijke smaken”, “karamelkleur” of “vaste glucosestroop” ziet op de lijst met ingrediënten voor uw maaltijdbezorgservice, is dat niet goed. Je wilt een optie kiezen waarbij ze alle ingrediënten vermelden die ze gebruiken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken over wat er in je voedsel gaat. Idealiter gebruiken ze alleen verse ingrediënten en vermijden ze kunstmatige toevoegingen zoals fructose-glucosestroop of genetisch gemodificeerde organismen (GGO’s). Als er geen GGO-producten in de recepten van dit bedrijf zitten, dan is dit nog een bonus.

Breed scala aan voedselkeuze

Door een maaltijdbox bedrijf te kiezen dat een breed scala aan stijlen, smaken en voedingsmiddelen aanbiedt, kun je ervoor zorgen dat je gezin gezond eet via hun maaltijdbox. Als je bijvoorbeeld wilt dat je gezin regelmatig gezonde maaltijden eet, zoek er dan een met veel fruit en groenten. Dit kan zo simpel zijn als het toevoegen van appelschijfjes of wortelstokjes met lunch broodjes of het gebruik van ingeblikt fruit in cakes. Als je kind de smaak van groenten niet lekker vindt, wees dan niet bang om langzaam nieuwe dingen in de maaltijdbox te introduceren met kleinere porties, zodat ze niet meteen overweldigd worden door iets nieuws.

Kies een abonnement waarmee je gemakkelijk van eten kunt wisselen

Bij het kiezen van een maaltijdbox moet je gemakkelijk van eten kunnen wisselen. Wanneer je kijkt naar de abonnementen die door verschillende diensten worden aangeboden, overweeg dan hoe moeilijk het is om van maaltijdbox te wisselen en welke kosten verbonden zijn aan het aanbrengen van die wijzigingen.