PNR Merchandising
Image default
Financieel

Een hypotheek als je een BKR-registratie hebt? Het kan!

Als je een hypotheek wilt afsluiten, moet je je hele financiële hebben en houden laten doorlichten door de hypotheekverstrekker. Verdien je genoeg om de maandlasten te kunnen betalen? Wat zijn je overige vaste lasten, heb je bijvoorbeeld nog een lening? En, ook heel belangrijk, heb je een negatieve registratie bij het BKR? Als dat laatste het geval is, wordt het opeens een stuk moeilijker om een hypotheek te krijgen. Maar het is niet onmogelijk, zeker niet met de hulp van bkrhypotheek.nl.

Wanneer heb je een negatieve BKR-registratie

Als je een lening hebt van meer dan 250 euro die langer dan een maand loopt, dan wordt deze bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) geregistreerd. Dit geldt bijvoorbeeld ook als je een telefoon op afbetaling koopt bij je mobiele abonnement en deze telefoon is meer dan 250 euro waard. Zolang je je netjes aan je betalingsverplichtingen houdt, is dit een positieve registratie. Het heeft dan geen invloed op de vraag of je een hypotheek kunt krijgen. Anders wordt het echter als je een betalingsachterstand oploopt. De geldverstrekker zal dan na twee tot vier maanden een melding doen bij het BKR. Jouw registratie verandert dan in een negatieve registratie. Ook na terugbetaling blijft deze registratie nog enige jaren staan.

Hoe krijg je toch een hypotheek met BKR

Hypotheekverstrekkers zijn niet blij met klanten die niet betalen. Daarom zijn ze er niet happig op om een lening te geven aan iemand met een negatieve BKR-registratie. Het is echter niet onmogelijk. Om een goede kans te maken op een hypotheek met BKR, kun je de hulp inroepen van bkrhypotheek.nl. Zij hebben veel ervaring met het aanvragen van een hypotheek als er sprake is van een BKR-registratie en in veel gevallen lukt het ze een hypotheek te vinden. Gewoon bij een reguliere bank en tegen reguliere voorwaarden.