Ook starten met beleggen? Waar let je op?

Het begint allemaal met een passende broker

Als je gaat beleggen kijk je waarin je wilt gaan beleggen en kies je een broker die effecten, obligaties, aandelen, grondstoffen etc. aanbiedt waar jouw voorkeuren liggen. Ga na of je al wat ervaring hebt of dat je nog moet leren. Als je nog nooit hebt belegd weet je niet altijd hoe de wereld van de belegger werkt. Kijk naar beste brokers die redelijke eisen stellen als beginner. Kijk ook waar jouw voorkeuren liggen zoals het actief (DayTrader) of passief (Langere periode) beleggen of een kleiner risico lopen door de kosten zo laag mogelijk te houden. Je krijgt te maken met transactiekosten, commissie, valuta, opnamekosten en inactiviteitskosten bij veel brokers. Wel is eToro vrij van commissie als je handelt in aandelen of de populaire EFT’s. DEGIRO is over het algemeen laag in kosten als je over maanden tot jaren passief belegd en is geschikt voor starters.

Welke brokers kies ik als startende trader?

Als startende trader kijk je naar beste brokers voor beginnende beleggers die onder andere voorzien zijn van educatief materiaal en waar je als voorbeeld inspiratie op kunt doen van anderen. eToro biedt deze tools wel aan maar door het actieve DayTraden is eToro niet echt een aanrader voor een starter op de beleggersmarkt. DEGIRO is met een laag startbedrag, lage kosten en de mogelijkheid om passief te beleggen meer geschikt en zorgt ervoor dat je minder risico loopt omdat je op lange termijn rendement kunt behalen. De inleg van slechts 1 euro helpt al om tegen lage kosten te “oefenen”. eToro heeft in tegenstelling tot DEGIRO wel een oefenaccount met 100.000 dollar aan oefengeld.

Twee voordelige populaire platformen

DEGIRO vs eToro staan bekend als populair vanwege de prettige voorwaarden en eisen. DEGIRO heeft een zeer groot aanbod in aandelen. eToro is daartegen goed op weg met EFT’s en CFD’s. In CFD’s handelen is voor starters zeker niet aanbevolen. Dit omdat 67% van de beleggers snel inleg kan verliezen met CFD’s(Contract of Difference) hierbij wordt je in plaats van gehele eigenaar, mede eigenaar van het product dat je aanschaft.

Oefen en kijk tutorials of webinairs

Als je dus helemaal geen verstand van beleggen hebt kun je dit via verschillende platformen wel aanleren door onderlinge ervaringen uit te wisselen met medegebruikers, inspiratie op te doen of voorbeelden voor slim beleggen te bekijken door middel van educatief materiaal. Niet ieder platform biedt dit echter aan.

https://beter-beleggen.nl/