PNR Merchandising
Image default
Mode en Kleding

Verschillende soorten materialen voor je sneaker

Alleen de Mason garments sneakers collectie bestaat al uit ontzettend veel sneakers van verschillende materialen. Hoe weet je dus ooit welke stof het meest geschikt is voor je schoen? In dit artikel lichten we enkele materialen uit, zodat je de perfecte schoen voor jou kunt uitkiezen. Lees verder!

Een sneaker van leer

Dit is wellicht één van de populairste materialen voor de sneaker. Leer is namelijk ontzettend duurzaam, waardoor de sneaker voor een hele lange tijd meegaat. Daarnaast zit leer ook nog eens erg comfortabel en is het heel stijlvol. Leer is in allerlei stijlen verkrijgbaar, omdat het makkelijk geverfd kan worden. Daarnaast is het ook mogelijk om leer te bedrukken met verschillende patronen. Leer is echter wel wat duurder en minder ademend. Het is dus niet geschikt voor mensen die graag met de sneakers willen sporten. 

Een sneaker van canvas

Wil je jouw sneakers graag gebruiken om veel in te bewegen? Dan is het verstandig om voor het materiaal canvas te gaan. Deze stof is namelijk ontzettend licht en kan daarnaast makkelijk ademen. Canvas is daarnaast een stuk goedkoper dan leren schoenen, dit is dus ideaal voor mensen die op budget shoppen. Canvas kan net als leer worden beschilderd en bedrukt. Let er wel op dat canvas niet waterbestendig is, hierdoor is het niet mogelijk om bij alle weersomstandigheden te sporten. 

Een sneaker van suède 

Dit materiaal lijkt ontzettend veel op leer, maar is wat zachter en pluiziger. Dit maakt dat de schoenen erg comfortabel zitten. Het is echter wel zo dat deze schoenen vaak al snel slijtage vertonen en dat vlekken goed zichtbaar zijn. Let hier dus goed op bij het aanschaffen van de schoenen. Je kunt ze van tevoren eventueel behandelen door een specialist. 

Een sneaker van neopreen

Neopreen is een synthetisch materiaal voor schoenen. Het is erg luchtig en heeft weinig gewicht, daarom wordt het ook vaak gebruikt om mee te sporten. Daarnaast is het ook nog eens waterbestendig, waardoor het mogelijk is om bij alle weersomstandigheden te sporten. Let er wel op dat deze schoenen makkelijk kunnen slijten. Het is dus nodig om ze regelmatig te vervangen. Je kunt ze hiervoor ook laten behandelen bij een schoenmakerij.