Pnr-merchandising

Waarom slow fashion?

Mode en Kleding

Duurzame of langzame mode stimuleert het gebruik van lokaal geproduceerde, biologisch afbreekbare stoffen die weinig tot geen nadelige gevolgen hebben voor het milieu. Zo kunnen deze stoffen uiteindelijk weer terugkomen in het ecosysteem, als je ze eenmaal draagt. Als het textiel teruggaat naar de aarde en niet op de vuilnisbelt belandt, zal het minder verspilling veroorzaken. Daarom moet je als bewuste consument ervoor zorgen dat je duurzame of milieuvriendelijke stoffen koopt van merken die zich bewust zijn van hun ecologische voetafdruk.

Merken die ethisch verantwoord zijn wat betreft hun impact op het milieu betalen ook veel aandacht aan een eerlijke vergoeding voor hun werk. Zoals gezegd, werken arbeiders in veel kledingfabrieken voor lage lonen onder zeer slechte omstandigheden.

Dus je wilt dat je kleding wordt geproduceerd door mensen die bijna als slaven werken? Als het antwoord nee is, dan moet je het langzamer aan doen en minder kopen. Zorg ervoor dat je aankopen geen negatieve invloed hebben op het leven van andere mensen. Verschillende grote, snelwerkende merken zijn beschuldigd van bezuinigingen en oneerlijke arbeid. Door te kiezen voor duurzame of milieuvriendelijke modemerken, steun je het idee van een eerlijk loon.

Een grotere verscheidenheid aan kleding tegen lage prijzen kan erg verleidelijk lijken. Ze veroorzaken echter veel schade aan de aarde, die ongezien kan gaan. Met de periodieke verkoop, zo’n beetje elke maand, zijn merken massaproducerende kleding die we met open armen omarmen. Er is een probleem met veel. We moeten denken aan het watergebruik, de vervuilende stoffen, de milieu-impact van snelle mode, die we alleen al door het kiezen en ondersteunen van snelle mode veroorzaken.

Kies daarom voor eerlijke kleding en ecologische kleding die gemaakt is van biologisch katoen. Bekijk de eerlijke kleding webshop van ADUH en ga voor kleding waarvan jij met zekerheid kunt zeggen dat het van een goede bron komt!