PNR Merchandising
Business / Marketing and Advertising

Waar op letten bij het kopen van kantoormeubilair?

Waar moet je op letten bij het kopen van kantoormeubilair? Wat kost een bureaustoel, een bureau of een vitrinekast? Welke opties zijn er allemaal? En hoe krijg je al die kantoormeubels op de plaats van bestemming? In dit artikel leggen we je precies uit hoe het werkt. 

Budget en prijs- kwaliteitverhouding

Hoewel budget niet ons favoriete onderwerp is als het om kantoorinrichting gaat is het toch een belangrijke factor bij 99% van de aankooptrajecten. Design kantoormeubilair kan flink in de papieren lopen maar diverse leveranciers leveren topkwaliteit kantoormeubilair voor een eerlijke prijs. 

Maak een afspraak met een interieurontwerper

De verleiding is soms groot om die ene designstoel te kopen terwijl je eigenlijk weet dat deze niet perfect bij je kantoorinrichting past. Doe het niet! Maak vooraf een plan met een adviseur om een plan te maken voor de inrichting van je droomkantoor. Op basis van dat advies krijg je een plan waarop je kan terugvallen bij het kiezen van je meubels. Zo voorkom je dat het een bij elkaar geraapte hoop spullen zal worden. 

Controleer of de meubels voldoen aan de lokale arbo-wetgeving

Kantoormeubilair voor een hobbykamer heeft hele andere eisen dan een kantoorinrichting voor zakelijk gebruik. Op het moment dat je de kantoorinrichting voor zakelijke doeleinden gaat gebruiken dient deze aan alle lokale arbo-wetten te voldoen. Aanvullend is het advies om ook aan extra richtlijnen te voldoen. Daardoor verhoog je het comfort en de productiviteit van medewerkers. 

Verstelbaarheid van je bureaustoelen en bureaus

Zelfs voordat staand werken een trend werd was het al duidelijk dat een verstelbare werkplek een must is. Zonder verstelbare bureaustoel en bureau is het vrijwel onmogelijk om ergonomisch te werken. Kies dus altijd voor een in hoogte verstelbaar bureau. Bij bureaustoelen is niet alleen de hoogte maar ook de hoek van het zitvlak, de rugleuning en andere onderdelen verstelbaar. Zo zit je precies goed met minimale belasting op je lichaam. 

Warmte, frisse lucht en licht

Voor een optimale productiviteit is de juiste temperatuur, frisse lucht en de juiste hoeveelheid licht noodzakelijk. Bij de juiste hoeveelheid licht denkt men al snel aan verlichting zoals lampen maar teveel licht is ook niet goed. Zeker als je kantoor op een zonnige kant van het gebouw staat is goede zonwering essentieel voor een comfortabele werkomgeving. 

Afhankelijk van de omgeving kan het prettig zijn als de ramen open kunnen. Als dat om welke reden dan ook niet mogelijk is kan een airconditioning of regulier klimaatsysteem uitkomst bieden. Na aanschaf en inrichting van dit systeem is het belangrijk om de onderhoudsintervallen van de leverancier strikt aan te houden. Een slecht onderhouden klimaatsysteem kan allerlei gezondheidsklachten veroorzaken. 

Conclusie

Er komt meer bij kijken dan je denkt. Kies daarom vooraf voor een adviesgesprek bij de leverancier. Deze kan je goed op weg helpen bij het vinden van de juiste smaak en uitstraling voor jouw kantoor. Op basis van het interieurplan dat je met de adviseur maakt kies je idealiter samen de meubels uit of je doet het zelf. Blijf wel opletten dat alles in het interieurplan past!