PNR Merchandising
Verbouwen

Schoorsteenkap: voordelen, charme en opties

Een beschermkap op de schoorsteen

Ze zijn steeds vaker te zien op woningen: schoorsteenkappen. Een schoorsteenkap wordt gebruikt als een beschermkap op een schoorsteen, om te voorkomen dat er vonken op het dak terechtkomen en er brand uitbreekt. Maar naast deze veiligheidsfunctie hebben kappen op de schoorsteen nog meer te bieden. Wat is er zo prettig aan een goede en stijlvolle schoorsteenkap? Welke voordelen, charme en opties zijn er?

Bruikbaar voor een betere luchtdoorvoer

Schoorsteenkappen zijn er in allerlei stijlen en soorten. Een van de grote pluspunten is dat kappen op de schoorsteen een stijlvolle en elegante uitstraling hebben. Er zijn rvs kappen beschikbaar in klassieke, moderne en tijdloze varianten. Voor elk soort woning is dan ook wel een geschikte kap te vinden. Of je nu een vierkante, spitsvormige of platte schoorsteenkap zoekt: er zijn veel opties op dit gebied. Met name populair is tegenwoordig de mechanische trekkap. Hierin zit een automatische ventilate die zuivere lucht aantrekt en rooklucht afvoert. Voordelig is natuurlijk dat de kachel hierdoor beter brandt.

Bescherming tegen narigheid

Een kwalitatief goede kap op de schoorsteen zetten helpt om regenwater op afstand te houden. Door de kap blijft de schoorsteen van binnen droger en daardoor in betere staat. Ook helpen schoorsteen- en trekkappen voorkomen dat er diertjes, denk aan vogels, in de schoorsteen terecht kunnen komen.

 

Extra accessoires bij een kap

Kappen zijn dusdanig stilistisch vorm te geven, dat ze multifunctioneel zijn. Zo kan op de kap een ornament toegevoegd worden, zoals een windwijzer of een koperen bol of punt. Hierdoor krijgt het dak, en daarmee het huis, een luxere en eigentijdse charme die uniek is. Bekijk nu alle opties online en bestel voor jezelf een geschikte schoorsteenkap.