PNR Merchandising
Zakelijke dienstverlening

Digitaal billboard als reclameruimte

Een digitaal billboard is 1 van de mogelijkheden om te adverteren voor een groot publiek. Ze staan vaak op prominente plekken in een centrum of op plekken waar veel mensen passeren zoals snelwegen.

Vooral grote steden hangen tegenwoordig helemaal vol met digitale billboards. Kijkt u maar eens naar steden als Las Vegas en New York. Ook grote steden in Nederland krijgen steeds meer te maken met dit fenomeen. Amsterdam en Rotterdam.

Er zijn een aantal type digitale billboards

Het meest gebruikte type digitale billboard is het standaard led scherm. Dit zijn aluminium kasten waar aan de voorkant led modules zijn gemonteerd. Dit zijn echter best zware constructies als men een heel groot led scherm van 100 m2 wil maken. De constructie erom heen waar de led schermen aan hangen moet dan ook extra zwaar worden uitgerust. Het geheel kan ook nogal wat wind vangen en dit moet dan ook zeker worden berekend.

Mesh led scherm

Als er al een bestaande constructie is en men kan er niet te veel gewicht aan hangen  dan kan men er voor kiezen om een mesh scherm op te hangen.

Een Mesh scherm is een transparant led scherm. Dit houdt in dat de leds gemonteerd zijn op een soort strips. Deze strips zitten in rijen boven elkaar gemonteerd met een tussenruimte ertussen. De Mesh schermen zijn er in diverse gradaties transparantie. Variërend van 45 % tot wel 80% afhankelijk van de pixel grootte en de lichtsterkte.

Mesh schermen worden ook vaak in ruimtes gebruikt waar men nog wat lichtinval heeft. Te denken valt hier aan autoshowrooms of kantoorpanden waar de led schermen aan de binnenkant van het raam zitten gemonteerd. Zo kun je van buiten het led scherm zien en valt er binnen in de kantoorruimte toch nog wat licht.

DIP vs SMD digitale billboards

Als men een digitaal billboard wil installeren waar heel veel fel zonlicht op het scherm staat is het het overwegen waard om voor een DIP led scherm te kiezen ipv een SMD. DIP led schermen bestaan uit losse leds en hebben een hogere lichtsterkte dan een SMD led scherm. Als deze led schermen op vol vermogen  worden gezet kunnen ze wel  12000 NIT produceren. Dan verbruiken ze uiteraard wel erg veel energie dus het is verstandiger om ze niet op vol vermogen te zetten.

Energiezuinige billboards

Tegenwoordig hebben ze ook speciale energiezuinige digitale billboards. Deze hebben speciale leds en gebruiken lage voltage voedingen. Deze verbruiken maar 3,8 volt i.p.v. 5 volt waardoor er minder energie wordt verbruikt. Zeker bij dit soort grote oppervlakten kan dit erg veel stroom verbruik schelen.

Een leverancier van digitale billboards is www.leddisplayexpert.nl

https://www.leddisplayexpert.nl/digitaal-billboard/