PNR Merchandising
Image default
Woning en Tuin

Wat kunt u doen aan een verstopping?

Wat kunt u doen aan een verstopping?

Als u een toilet hebt dat niet doorspoelt, of een die wel doorspoelt maar niet goed werkt, bent u niet de enige. Geschat wordt dat maar liefst 10% van de moderne toiletten in zekere mate verstopt zijn. De meest voorkomende oorzaak is een voorwerp dat vastzit in het ventilatiesysteem. In veel gevallen kan dit voorwerp met minimale inspanning en zonder schade aan de rest van het systeem worden verwijderd. In andere gevallen kan het mogelijk zijn om uw toilet te ontstoppen met behulp van specifieke apparatuur of technieken. Lees verder om meer te weten te komen over hoe een toilet verstopt raakt en hoe u zelf met weinig moeite een toilet kunt ontstoppen.

 

Hoe raken toiletten verstopt?

Een toilet is een bijzonder stuk sanitair, omdat het twee dingen in één ruimte moet doen. Het moet water opnemen en vervolgens ergens anders naartoe transporteren. Daarom hebben veel plaatsen waar meerdere toiletten zijn, zoals scholen of sportscholen, meerdere wasbakken of meerdere wasbakken die tegelijkertijd kunnen worden doorgespoeld. Toiletpotten bevinden zich in een grote plastic buis, de zogenaamde “natte leiding”. Dit is de leiding die uw toilet verbindt met de waterleiding thuis. Deze bevindt zich vaak in een kelder of kruipruimte, of soms zelfs buiten in het vuil. Dit is de waterbron voor uw toilet. De andere helft van de “natte leiding” wordt de “droge leiding” genoemd. Deze gaat van de waterleiding naar het sanitair van uw huis, waar hij samenkomt met alle andere leidingen die naar de rest van uw huis leiden. In de meeste gevallen bevindt deze leiding zich in de muur waar uw toilet zich bevindt. Als u uw toilet gebruikt, stroomt het water in de pot en uit de afvoer, waar het afvalmateriaal wordt weggespoeld. Als er een of andere verstopping in de leiding zit, zal deze spoelactie niet goed verlopen. Het afvalmateriaal hoopt zich dan op en veroorzaakt een verstopping.

 

Wat moet u doen als uw toilet verstopt is?

Het eerste wat u moet doen is nagaan of u daadwerkelijk een verstopping in uw toilet heeft. De geluiden kunnen elders in huis of van buiten komen. Een groot dier dat in het toilet valt, kan ook lawaai maken. Kijk vervolgens naar het toilet. Is het daadwerkelijk verstopt? Zo ja, hoe ver zit de verstopping erin? In veel gevallen zit de verstopping niet eens op de bodem van de pot. U kunt een toilet ontstoppen met een ontstopper als het niet echt verstopt is, maar als de ontstopper niets verplaatst, zit het probleem ergens in de ontluchtingsleiding. Er zijn een aantal producten die beweren te helpen bij het ontstoppen van een toilet, maar in de meeste gevallen helpen ze helemaal niet. Onder ideale omstandigheden kunnen ze enig effect hebben, maar meestal zijn ze gewoon geldverspilling. Als u een verstopping vindt, zijn er verschillende manieren om een toilet te ontstoppen. Welke u kiest hangt af van een aantal factoren, waaronder de methode die voor u het gemakkelijkst is.

 

De verschillende soorten ontstoppingsmethoden.

– Krachtige methode- Hierbij wordt een ontstopper gebruikt om afvalmateriaal uit het ontluchtingsgat te duwen en het toilet te ontstoppen. Deze aanpak wordt alleen aanbevolen als de verstopping zich op de bodem van de toiletpot bevindt, omdat de kracht van de ontstopper de rest van het systeem kan beschadigen. Als u voor deze aanpak kiest, moet u rubberen handschoenen en rubberen voeten dragen om uw voeten en de vloer te beschermen. U kunt plunjerhandschoenen en rubberen voeten kopen om uzelf te beschermen. – Slangmethode- Bij deze methode wordt een slang op de afvoer aangesloten en laat u water in de slang lopen terwijl u de verstopping uit het toilet trekt. Deze methode is nuttig als de verstopping zich heel dicht bij de bodem van de toiletpot bevindt, omdat het kan helpen om een verstopping dicht bij de bodem van de toiletpot op te lossen. – Watermethode – Bij deze methode spoelt u het toilet door met water, verwijdert u de stop en laat u het water een paar minuten in het toilet staan. Deze methode kan in sommige gevallen nuttig zijn, vooral als de verstopping zich dicht bij de bodem van de toiletpot bevindt, omdat het water kan helpen om het materiaal dat de ontluchting blokkeert los te maken.

 

Is het mogelijk om zelf een toilet te ontstoppen?

Dat hangt af van de moeilijkheid om bij uw toilet te komen. Als uw toilet niet bijzonder moeilijk toegankelijk is en u beschikt over het juiste gereedschap, dan kunt u het zelf ontstoppen. Zoek wel eerst uit wat u moet doen voordat u begint. Als uw toilet zich in een kelder bevindt, kan het mogelijk zijn om het te ontstoppen zonder het huis binnen te gaan. Veel toiletten zijn niet aangesloten op een waterleiding in huis, maar op grondwater. In deze gevallen is het mogelijk om met een tuinslang bij de leiding te komen en de verstopping te verhelpen. Als u de verstopping op deze manier kunt verhelpen, moet u het uiteinde van de leiding afsluiten met een schone, droge doek of papier als u klaar bent. Als uw toilet zich in huis bevindt, zijn er misschien manieren om het van buitenaf te ontstoppen. Enkele huiseigenaren proberen een toiletverstopping van buitenaf te verhelpen, maar dit is niet aan te raden. Het probleem is dat het verwijderen van de verstopping uiteindelijk meer schade kan veroorzaken dan het waard is. U kunt altijd een Ontstoppingsservice in Delft bellen.

 

Welke videomethode moet u gebruiken?

Afhankelijk van uw situatie kunt u een van de bovenstaande methoden gebruiken. Als het toilet zich bijvoorbeeld in de kelder bevindt, en er van buitenaf of van binnenuit niet bij kan, is de slangmethode misschien de beste optie. Als de verstopping echter in de toiletpot zelf zit, of als de verstopping heel dicht bij de bodem van de pot zit, dan is de watermethode wellicht de beste optie. Welke videomethode u moet gebruiken, hangt af van uw situatie.

 

Conclusie

Een toilet dat niet goed doorspoelt of een toilet dat doorspoelt maar niet goed werkt is een probleem waar veel huiseigenaren op een gegeven moment mee te maken krijgen. Het kan moeilijk zijn om te weten wat u in deze gevallen moet doen, omdat het vaak niet duidelijk is wat het probleem is. Een toilet dat niet goed doorspoelt is echter meestal niet gevaarlijk, en het is vaak mogelijk om het toilet te ontstoppen en weer aan de praat te krijgen. Deze problemen kunnen frustrerend zijn, en zelf proberen een toilet te ontstoppen kan moeilijk of onmogelijk zijn. Gelukkig hoeft u een toilet niet zelf te ontstoppen. Deze taak kan gemakkelijk en effectief worden uitgevoerd met de juiste apparatuur en met minimale inspanning. De beste manier om een toilet te ontstoppen is met een wc-ontstopper.

https://regioriool.nl/riooldiensten/riool-ontstoppen/riool-ontstoppen-delft/