PNR Merchandising
Zakelijke dienstverlening

Manieren overwaarde opnemen

Ga jij binnenkort je overwaarde opnemen? Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Allereerst zullen we even kort uitleggen wat overwaarde nou precies is. De overwaarde van je woning is het verschil tussen de waarde van de woning en het overgebleven hypotheekbedrag. Een eenvoudig voorbeeld: jouw woning heeft een waarde van €300.000 en het overgebleven hypotheekbedrag is €210.000. De overwaarde van jouw woning is dan €90.000. In deze blog vertellen we je meer over de manieren waarop de overwaarde opgenomen kan worden.

Woning in de verkoop

Een manier van je overwaarde opnemen is om je woning in de verkoop te zetten. De overwaarde dien je dan te gebruiken om de nieuwe woning te betalen. Dit is wellicht de meest gemakkelijke manier om je overwaarde op te nemen. Meestal wordt het verplicht om de gehele overwaarde te gebruiken om de nieuwe woning mee te betalen.  

Verminderen van de hypotheekrente

Ben jij nog tevreden met jouw woning? Maar wil je toch graag je overwaarde opnemen? Dan heb je de mogelijkheid om de hypotheekrente te verlagen met de overwaarde. De maandelijkse kosten worden dan lager, omdat je minder hypotheekrente aflost. Door de lagere maandkosten kun jij je geld besteden aan leuke dingen!

Overwaarde opnemen door te verbouwen

Een veel gebruikte manier om voor het opnemen van de overwaarde is door het huis te verbouwen. Zowel met kleine als grote aanpassingen kun jij jouw eigen droomhuis creëren. Het is ideaal om hier de overwaarde voor te gebruiken. Je woning wordt namelijk in de meeste gevallen meer waard na een verbouwing.

https://rockethypotheken.nl/overwaarde-opnemen/