PNR Merchandising
Aanbiedingen

3 raamdecoratie ideeën voor in de woonkamer

 

De woonkamer is misschien wel de belangrijkste plek in je huis. Iedereen ziet deze kamer en hij wordt het meest gebruikt. Daarom is het belangrijk dat de woonkamer een sfeervolle plek is, en raamdecoratie heeft hier een grote invloed op. Hoe je je ramen decoreert bepaalt namelijk hoeveel licht je huiskamer in valt. Benieuwd naar verschillende soorten raamdecoratie? Hier zijn 3 ideeën om jouw ramen te decoreren.

 

  1. Jaloezieën

Een populaire vorm van raamdecoratie zijn jaloezieën. Dit is omdat je heel veel mogelijkheden hebt om het licht de kamer in te laten vallen. Jaloezieën zijn er van veel verschillende materialen, zoals hout of aluminium. Een ander voordeel aan lamellen is dat ze in elke huisstijl passen. Voor een moderne uitstraling kan je kiezen voor zwarte of witte jaloezieën, maar voor een warme uitstraling kan je kiezen voor houtkleurige jaloezieën. Er is voor ieder wat wils! Jaloezieën zijn op veel plaatsen verkrijgbaar, bijvoorbeeld bij Raamdecoratiedeal.

 

  1. Gordijnen

Gordijnen geven vaak een warme en huiselijke sfeer aan je woonkamer. Er zijn heel veel verschillende soorten gordijnen, van rolgordijnen tot overgordijnen en van vouwgordijnen tot vitrages. Je kan kiezen voor één soort gordijnen, maar je kan ook verschillende gordijnsoorten combineren. Zo heb je veel opties als het gaat om de hoeveelheid licht die je binnen wilt laten komen. Overdag kan je bijvoorbeeld alleen de vitrages dicht doen, zodat mensen niet naar binnen kunnen kijken maar zodat je wel kan genieten van het daglicht, en ’s avonds doe je dan de overgordijnen dicht voor een donkere woonkamer.

 

  1. Plissés

Tegenwoordig zie je in steeds meer woonkamers ook plisségordijnen voor de ramen hangen. De plissés kunnen worden opgehangen op elke hoogte, wat ze heel veel mogelijkheden geeft in de hoeveelheid lichtinval in je kamer. Wanneer je kiest voor top down buttom up plisségordijnen heb je zelfs nog meer opties. Wanneer je dan alleen de bovenkant naar beneden trekt schijnt er wel veel licht naar binnen, maar heb je nog steeds genoeg privacy.

 

Er zijn dus genoeg manieren om je woonkamer sfeervol te maken met voldoende lichtinval. Combineer verschillende soorten raamdecoratie voor een uniek effect en oneindig veel mogelijkheden!

 

 

 

 

 

https://raamdecoratiedeal.com/