PNR Merchandising
Image default
Gezondheid

Luchtbed kopen?

Luchtbed kopen? Let hierop

Het juiste luchtbed is essentieel voor een goede nachtrust, ook al is het maar voor een paar dagen. Of u nu gasten ontvangt, gaat kamperen of in een tijdelijke woonsituatie verkeert waar u er elke dag een nodig hebt, een luchtbed van goede kwaliteit dat niet duur is, is ideaal. Voor de meest comfortabele en handige ervaring wilt u een opblaasbaar matras dat gemakkelijk is op te zetten, compact is om te dragen en op te bergen, en dat ’s nachts geen lucht lekt terwijl u het gebruikt.

Hoe vindt u het beste luchtbed?

Er zijn verschillende belangrijke kenmerken waarmee u rekening moet houden wanneer een goed luchtbed zoekt:

  1. Pomp: De pomp kan handmatig, op batterijen of via een stopcontact worden aangesloten. De meeste luchtbedden worden geleverd met een pomp (aangesloten of apart), maar soms moet u er een apart aanschaffen.

  2. Opblaastijd: Het matras moet in slechts enkele minuten opgeblazen en leeggelopen kunnen worden. Dit is meestal een specificatie van de fabrikant.

  3. Hoogte: Een hoger luchtbed met een hoogte van minstens 18 inch is meestal comfortabeler, maar een lager profiel is gemakkelijker op te rollen en mee te nemen. Het komt aan op persoonlijke voorkeur en of u het thuis of onderweg gebruikt.

  4. Luchtkamers: De meest ondersteunende luchtbedden hebben verticale luchtkamers of spoelen die helpen het gewicht te verdelen. Luchtbalken die van links naar rechts lopen kunnen nog steeds comfortabel aanvoelen, maar u kunt merken dat u wat doorzakt als u gaat liggen. U kunt het verschil zien door naar het oppervlak te kijken: Die met de minder ondersteunende luchtbalken zien eruit als rijen.

  5. Gevlokte stof: Het materiaal voelt aan als suède en is te vinden aan de bovenzijde van luchtbedden (zodat het niet aanvoelt alsof u op plastic slaapt) en aan de onderzijde (om uitglijden op hardhouten vloeren te voorkomen).

Veelgestelde vragen over luchtbedden

Het is begrijpelijk dat u vragen hebt over luchtbedden, bijvoorbeeld of het goed is om er langere tijd op te slapen.

Is het goed om elke nacht op een luchtbed te slapen?

Technisch gezien wel, hoewel er niet echt gegevens zijn die aantonen welk type matras het beste is voor je rug – opblaasbaar of niet, zegt Vucich. “Het komt echt neer op de positie waarin je nek en rug zich bevinden als je op een matras gaat liggen,” legt ze uit. Je nek en onderrug hebben een natuurlijke kromming (lordose genoemd) en als je die uitlijning behoudt, “zal dat resulteren in minder druk op en pijn in je nek en onderrug,” zegt ze. En ja, voegt ze eraan toe, dit is ook waar op een luchtmatras.

Is een luchtbed goed tegen rugpijn?

Het is niet per se goed of slecht, zolang het maar ondersteuning biedt, zegt Vucich. “Ik zou niet zeggen dat een luchtbed niet ondersteunend is, maar het is beter om het op te blazen tot een steviger niveau. Zeker als er niet genoeg lucht in zit, verlies je op een gegeven moment stevigheid en kan het ’s ochtends pijnlijk aanvoelen.”

Hoe lang kan een luchtbed meegaan?

Elke verkoper en elk product is weer anders. Een luchtbed dat weinig wordt gebruikt, kan echter zes jaar of langer meegaan. Als u het vaker gebruikt of als het uw normale matras is, kan het sneller tekenen van slijtage vertonen. Natuurlijk, zoals met de meeste dingen, is kwaliteit de sleutel.

Hoe kan ik mijn luchtbed zo comfortabel mogelijk maken?

Vucich zegt dat het niet alleen belangrijk is dat uw matras stevig is opgeblazen, maar ook dat uw houding en positionering tijdens het slapen een groot verschil kunnen maken. “Als je op je rug slaapt, wil je misschien een platter kussen om die lordose in je nek op te vullen,” zegt ze. “Als je op je zij ligt, heb je een dikker kussen nodig om de ruimte tussen je oor en je schouder op te vullen.” Ze stelt ook voor om een kussen tussen je knieën te leggen als je op je zij slaapt om je ruggengraat in een comfortabele positie te houden. Verder kunnen marshmallow-achtige matras-toppers, ondersteunende kussens en weelderige bedlakens allemaal bijdragen aan een gezelligere slaapervaring.

Opklapbed: een alternatief

Een opklapbed is een goed alternatief voor een luchtbed. Een opklapbed lijkt op een gewoon bed, maar is dan dubbelgevouwen. Hiermee bied je jouw gasten een goede nachtrust. Het inklapbare logeerbed is verkrijgbaar in twee varianten: een verticale en een horizontale. De verticale komt in de praktijk het meeste voor, hierbij liggen je logés met het hoofdeinde tegen de muur. Het nadeel hiervan is dat je ruimte moet hebben voor een hoge ombouw (zo hoog als het bed lang is) tegen je muur. Dat is niet in elke kamer het geval.