PNR Merchandising
Image default
Gezondheid

Kan ik tandverkleuring voorkomen?

Gelukkig zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om tandverkleuring te voorkomen of minimaliseren. Hier zijn enkele handige tips:

Regelmatig poetsen en flossen

Een goede mondhygiëne is essentieel voor het behoud van een stralende glimlach. Poets je tanden minstens twee keer per dag gedurende twee minuten met een tandpasta die fluoride bevat. Vergeet niet om ook je tong zachtjes te reinigen. Daarnaast is flossen belangrijk om plaque en voedselresten tussen je tanden te verwijderen.

Gebruik tandenbleek strips

Flexibele strips voor op je tanden die een bleekmiddel bevatten. Het bleekmiddel van de tandenbleek strips maakt je tanden witter door een reactie aan te gaan met de verkleuringen op je tanden. Whitening strips worden ze ook wel genoemd. Zo’n soort product is super gemakkelijk af en toe te gebruiken de verkleuring van je tanden tegen te gaan en kan ook goed helpen tegen tandplak.

Vermijd voedingsmiddelen die tandverkleuring veroorzaken

Bepaalde voedingsmiddelen en dranken kunnen je tanden verkleuren, dus het is verstandig om ze met mate te consumeren. Koffie, thee, rode wijn, frisdrank, bessen en kleurrijke sauzen kunnen allemaal bijdragen aan tandverkleuring. Als je ze toch consumeert, spoel dan je mond met water na het eten of drinken ervan.

Gebruik een rietje bij het drinken van gekleurde dranken

Als je graag gekleurde dranken zoals frisdrank of sap drinkt, kan het gebruik van een rietje helpen om de vloeistof weg te leiden van je tanden. Hierdoor minimaliseer je het contact tussen de drank en je tandoppervlak, wat kan helpen om tandverkleuring te voorkomen.

Stop met roken

Roken is niet alleen schadelijk voor je algehele gezondheid, maar het kan ook ernstige tandverkleuring veroorzaken. Het beste wat je kunt doen voor je mondgezondheid en je glimlach is stoppen met roken. Niet alleen zul je merken dat je tanden witter worden, maar je zult ook profiteren van tal van andere gezondheidsvoordelen.

Regelmatige tandheelkundige controles

Zorg ervoor dat je regelmatig een tandarts bezoekt voor controle en professionele reiniging. Tijdens deze bezoeken kan tandplak en tandsteen worden verwijderd, waardoor je tanden er frisser en witter uitzien. Daarnaast kan je tandarts je adviseren over eventuele behandelingen om tandverkleuring te verminderen, zoals tanden bleken.