PNR Merchandising
Image default
Aanbiedingen

Het verschil tussen een benzine of diesel trilplaat

Hebt u binnenkort een trilplaat nodig of is uw oude toe aan vervanging? Dan is het verstandig om u goed te verdiepen in alle verschillende soorten. Er is zo veel aanbod dat het lastig kan zijn om een keuze te maken. Bent u benieuwd naar het verschil tussen benzine of diesel? Lees dan verder en kom erachter! 

 

Wat doet een trilplaat?

Een trilplaat of trilstamper is een machine welke speciaal ontwikkeld is om een ondergrond mee te verdichten. Een goed verdichte ondergrond is een belangrijke fundering. deze zorgt ervoor dat de verschillende lagen stabiel blijven liggen voordat er een toplaag opgelegd wordt. Naast het verdichten van de ondergrond is het een ideaal apparaat voor het aftrillen van straatwerk zoals stoepen, terrassen en opritten.

 

Benzine of diesel

De meeste trillers maken gebruik van een benzine- of dieselmotor en worden handmatig of elektrisch gestart. De benzinemotoren zijn meestal handmatig, omdat ze vaak ook een kleinere en lichtere triller zijn. De dieselmotoren op trilplaten zijn vaak de grotere trillers. Ze beschikken meestal over een accu en startmotor waardoor ze elektrisch gestart kunnen worden. De diesel trilplaat maakt meer geluid dan een benzine triller.

 

Typeaanduidingen met drie letters 

In de categorie zware trilplaten, wordt er een typeaanduiding gegaan door drie letters. De lettercombinatie kan ‘DPS’, ‘DPU’ of ‘BPU’ zijn. De ‘D’ staat voor ‘Diesel’, dus een trilplaat met een dieselmotor. De ‘B’ staat voor ‘Benzine’, en die trilplaat heeft dus een benzinemotor. De letter ‘P’ staat voor een plaat. De laatste letter kan een ‘S’ of de letter ‘U’ zijn. De letter ‘S’ staat hiervoor het Duitse woord ‘Schlepper’ en is dus een sleeptriller.De ‘U’ staat weer voor ‘Umkehrbar’, het Duitse woord voor ‘omkeerbaar’. Deze trilplaat is dus een trilplaat die zowel achteruit als vooruit kan lopen. Vaak worden deze trilplaten een ‘geschakelde trilplaat’ genoemd.

 

Visser & Visser

Visser & Visser is een bedrijf waar u allerlei trilplaten kunt bestellen. U kunt hier gemakkelijk online materiaal bestellen. U plaatst uw producten in uw virtuele winkelmandje en reken deze vervolgens in een betrouwbare online omgeving af. Het team gaat vervolgens aan de slag om uw producten zo spoedig mogelijk bij u te bezorgen. Voor u het weet, kunt u met uw volgende klus beginnen!

https://www.visserenvisser.nl/