PNR Merchandising
Image default
Aanbiedingen

In opmars naar de zomer: 4 dingen die je alvast kunt doen ter voorbereiding

In opmars naar de zomer: 4 dingen die je alvast kunt doen ter voorbereiding

Hoewel het weer niet altijd meewerkt in Nederland, kan het ’s zomers wel degelijk écht zomer worden in ons landje. Van hittegolven tot zomerse regenbuien en zelfs zware onweersbuien en  inmiddels zelfs overstromingen – het hoort er tegenwoordig allemaal bij. Hoe wapen je je tegen deze ’s zomerse weersinvloeden en welke zaken kun je in het voorjaar al doen om comfortabel de Nederlandse zomer door te komen? Ontdek het in dit blog! 

  1. Je terras zomerklaar maken 

Ieder jaar komt er een moment dat we overvallen worden door een paar dagen met prachtig ’s zomers weer. In februari of maart. Je verwacht het allerminst maar toch loop je tegen het einde van de meteorologische winter in je T-shirt. En dan wil je natuurlijk het allerliefst in de achtertuin genieten van de zon. Maar je tuinmeubelen staan nog in de schuur of er ligt nog een dikke laag stof op. Om deze teleurstelling voor te zijn kun je in maart al beginnen met het zomerklaar maken van je terras. Haal de meubels alvast uit de schuur en de kussens uit de berging en maak ze allemaal even goed schoon. De kans is groot dat je de kussens nog vaak binnen moet halen in aanloop naar de zomer, maar je hebt ze in ieder geval bij de hand! Zo kun je op ieder moment dat de zon schijnt genieten van je terras!  

  1. Investeren in een airco

De zomers in Nederland kunnen zowel fris en koel als bloedheet zijn. Het ene jaar valt de zomer volledig in het water terwijl tijdens het andere jaar de ventilatoren niet aan te slepen zijn in de winkels omdat de warmte maar blijft aanhouden. Nederlandse huizen zijn natuurlijk niet gebouwd op bloedhete zomers en het kan dan ook snel snikheet worden in de slaapkamers. Zeker kamers met enkel een dakraam boven in huis krijgen het zwaar te verduren. Voorkom dat je in de situatie belandt dat de hitte in je huis ondraaglijk wordt en je op dat moment nog een ventilator moet kopen. Je kun nu al investeren in een aircosysteem. Of schaf alvast een betaalbare versie aan in de vorm van een ventilator. Bekijk het assortiment ventilatoren en kies een variant die voldoet aan al je wensen. 

  1. Een veranda of tuinkamer laten plaatsen

Een keuze waar je nog vele jaren plezier van gaat hebben is het laten plaatsen van een tuinkamer of veranda. Hiermee verleng je in feite het seizoen. Je kunt namelijk al eerder in het jaar buiten zitten en tot laat in het najaar genieten van milde avonden. Zonder veranda of tuinkamer wordt het al gauw guur op een terras. Dus houd je van buiten zitten en wil je dit in je eigen tuin zo lang mogelijk kunnen doen? Overweeg dan zeker om te investeren in een overkapping in de vorm van een overkapte veranda of tuinkamer. Naast het grote plezier dat je hebt van deze keuze verhoogt het ook nog eens de waarde van je huis! 

  1. Bloemen planten 

Het voorjaar is de perfecte tijd om je bloemperken op te frissen en nieuwe planten en bloemen te planten die in de zomer tot bloei komen. Je ziet er dus niet direct resultaat van maar kunt uiteindelijk wel een prachtige kleurenzee verwachten. De moeite die je nu in je tuin steekt betaalt zich straks dubbel en dwars terug wanneer je kunt genieten van prachtige bloemen en groene planten die je tuin extra sfeer geven!

 

 

https://www.maxtotaal.nl/