PNR Merchandising
Image default
Aanbiedingen

Waar moet je op letten bij een echtscheiding?

Een echtscheiding of scheiding van huis, is een moeilijke en overweldigende opdracht. Dus als je de beslissing hebt genomen om te scheiden en je echtgenoot hebt meegedeeld dat je het huwelijk wilt beëindigen, vraag jij je misschien af welke eerste stappen er genomen moeten worden.

De vooraf genomen stappen zullen het hele echtscheidingsproces vreedzamer, eerlijker en minder dramatisch kunnen maken.

Echtscheidingsconvenant

Als het op echtscheiding aankomt, heb je veel keus.

Je kunt procederen en het uitvechten in de rechtbank. Maar bij een vredige scheiding, kan je het zelf regelen. Je kunt hier een mediator bij vragen als dit niet lukt. Deze onafhankelijke partij zal zorgen dat er afspraken op papier komen. Deze afspraken kunnen jullie vervolgens samen naar één en dezelfde advocaat brengen en die zal naar de echtscheidingsconvenant gaan. Zo zijn jullie er snel van af.

Neem van tevoren de tijd om alle beschikbare opties te onderzoeken. Kies hier vervolgens de optie uit die jouw scheiding het meest vredig zal houden.

Neem de verantwoordelijkheid

Wees geen passieve waarnemer van jouw eigen echtscheiding, dit is namelijk jouw echtscheiding, neem dus de controle over dit proces. Luister naar de professionals die jij zelf hebt gekozen om je bij je scheiding te ondersteunen, maar weer bereid om jouw eigen beslissingen te nemen.

Door een actieve rol te nemen in dit proces, ook al ben je niet de initiatiefnemen, zal de scheiding waarschijnlijk sneller en minder stressvol verlopen.

Doe je huiswerk

Tijdens de echtscheiding moet je heel veel belangrijke beslissingen nemen die jij en je kinderen jarenlang zullen beïnvloeden. Door je huiswerk goed te doen, zullen de onderhandelingen soepeler verlopen.

Werk met je echtgenoot samen om een lijst van financiën en schulden te maken. Verzamel alle papieren en documenten die jullie kunnen vinden. Belastingaanslagen, loonstrookjes, bankrekeningafschriften etc.

Krijg samen een overzicht en maak samen afspraken, lukt dit niet? Dan heb je in ieder geval al je papieren op orde, wanneer je een advocaat inschakelt.

Houd je kinderen erbuiten

Je kinderen willen niet in het midden staan van jullie problemen en een kant moeten kiezen. Dit kan kinderen beschadigen en zal jullie band niet ten goede doen. Laat je kinderen weten dat je van ze houdt en dat dat nooit zal veranderen.

https://mediatorkaart.nl/echtscheiding-aanvragen/