Het bijzetslot is een aanvullende beveiliging

Je kunt jouw woning beter beveiligen door een extra slot te laten monteren. Een bijzetslot is dus een aanvullende beveiliging tegen inbraak. Insteeksloten kunnen onderverdeeld worden in insteeksloten en oplegsloten. Oplegsloten liggen zichtbaar aan de binnenzijde bovenop een raam of deur, terwijl insteeksloten in de deur of het raam zitten verzonken. Wil je een bijzetslot laten monteren? Neem dan contact op met Slotencenter van Dooren in Houten, de slotenmaker die er echt verstand van heeft.

Er zijn verschillende bijzetsloten

Moet er een bijzetslot worden gemonteerd? Voordeuren ne bergingsdeuren moeten natuurlijk ook van buiten afsluitbaar zijn. Dat is niet nodig voor achterdeuren en balkondeuren. Die zijn doorgaans alleen van binnen afsluitbaar. Daarom hebben achterdeuren en balkondeuren meer mogelijkheden om een bijzetslot te plaatsen. Bij het plaatsen van een bijzetslot moet er ook rekening mee worden gehouden dat niet ieder bijzetslop op iedere deur of op ieder raam past. Of een bepaald type slot past op een deur wordt onder andere bepaald door het naar binnen of buiten openen van een deur of raam en door het materiaal waarvan de deur of het raam en het kozijn zijn gemaakt. Uiteraard geeft de professionele slotenmaker van Slotencentrum van Dooren in Houten jou een passend advies. Je weet dan zeker dat het juiste type slot wordt gemonteerd.

Het plaatsen van een penslot

Bij particulieren wordt door de slotenmaker vaak een penslot geplaatst. Dit type insteekslot kan gemonteerd worden op stompe houten deuren. Het effectieve en redelijk goedkope penslot kan redelijk eenvoudig worden gemonteerd. Je kunt overigens ook kiezen voor een duurdere versie van het penslot. Aangeraden wordt om in ieder geval te kiezen voor een slot met een SKG-goedkeuring. Dit slot heeft wel enkele nadelen. De sleutel is vrij groot en door onzorgvuldige montage of door onzorgvuldig gebruik kunnen defecten ontstaan. Is het penslot goed gemonteerd en wordt het penslot goed onderhouden? Dan gaat dit slot ongetwijfeld jarenlang mee.

Het plaatsen van een bijzet insteekslot

Bij bijzet inzetsloten heb je de keuze uit een ‘gewoon slot’ en een zogenaamd smalslot. Smalsloten worden bijna alleen gemonteerd op kunststof- en op metalen deuren. Het bijzetslot wordt bediend met een normale, kleine sleutel. Het bijzet insteekslot heeft wel als nadeel dat het duurder is dan het penslot. Bovendien is de montage van dit slot iets lastiger.

Het plaatsen van een bijzet oplegslot

Dit type bijzetslot, dat meestal aan de binnenzijde bediend wordt met een draaiknop, is vaak het hoofdslot op bergings- en boxdeuren. Dit oplegslot kan redelijk eenvoudig worden gemonteerd. De montage van een model met een losse buitencilinder vereist echter wel enige precisie.

Het plaatsen van een deur- of raamhendel

Een deur-of raamhendel is een oplegslot dat doorgaans alleen maar, middels een sleutel e/of drukknop, van binnen kan worden afgesloten. Ze zijn verkrijgbaar voor bijna alle soorten ramen en deuren. De grendels zijn niet duur en ze kunnen eenvoudig worden gemonteerd.