PNR Merchandising
Alarmsysteem

Wordt lockpicking misbruikt?

Lockpickers geloven niet dat inbrekers komen naar een vergadering van de leuke club en misbruik maken van de kennis. “Criminelen openen met geweld sloten. “Het zou veel te lang duren voor hen om te lockpicken.” Maar het was al gebeurd dat een nieuwkomer zich verdacht had gedragen. “Hij wilde alleen maar weten hoe hij een kluis kon openen. We namen hem mee naar onze borst en zagen hem nooit meer terug.”

In de lockpicking gemeenschap zijn er ook Europese en Wereldkampioenschappen. Bij deze wedstrijden brengt iedereen zijn eigen slot mee. Dit moet zo eenvoudig zijn dat het binnen twee minuten geopend kan worden. Tegelijkertijd moet het zo moeilijk zijn om te kiezen dat de andere deelnemers minstens vijf minuten lang hun tanden krabben. Volgens De Pedro zijn de Duitsers de snelste lockpickers ter wereld. “Ze brengen sloten mee die alleen zij kunnen openen.”

Nu ontbreekt alleen nog de kluis…

De Pedro geeft niet om dit soort kampioenschappen. Hij speelt het liefst met zijn eigen ideeën en komt met zeer ongebruikelijke ideeën. Hij presenteert een omgebouwde vibrator zonder rubberen coating, die hij gebruikt als een elektrische pick. Bij deze techniek gaat het erom de pennen van het slot op de juiste hoogte te brengen door middel van trillingen en niet door gevoel. De Pedro gebruikt ook een elektrische tandenborstel met een metalen pin erop, net als een vibrator.

“Je moet net zo inventief zijn als James Bond.” Dan komt het misschien uit op een lang gekoesterde droom: “Eens wil ik een kluis kunnen openen”. Graag ook een lege. Zomaar, voor de lol.