PNR Merchandising
Auto's en Motoren

Youngtimer regeling ook in 2021 gunstig

Heeft u weleens gehoord van de youngtimer regeling? Een youngtimer is de oplossing voor wanneer u een auto van de zaak rijdt en zo min mogelijk belasting wilt betalen. De youngtimer regeling beschikt over een enorm financieel voordeel, waardoor de bijtelling op youngtimers lager uitvalt.

 

Wat is een youngtimer?

Een youngtimer is een personenauto tussen de 15 en 30 jaar oud. Omdat het over relatief oude auto’s gaat, wordt de bijtelling niet berekend over de cataloguswaarde van de auto, maar over de dagwaarde. Dit is de zogenoemde youngtimer regeling, waardoor u dus flink wat geld kunt besparen. U betaalt 35 procent bijtelling over de dagwaarde van de youngtimer.

 

Bijtelling 2021

Waar de bijtelling in 2021 voor elektrische auto’s stijgt van 8 naar 12 procent – en in de komende 5 jaar stijgt tot 22 procent – blijft het percentage dat berekend wordt over de dagwaarde van de youngtimer hetzelfde. Hierdoor is de youngtimer regeling ook in 2021 fiscaal aantrekkelijk.

Bijtelling youngtimer berekenen

Met onderstaand rekenvoorbeeld laten we zien hoe gunstig de youngtimer regeling is in verhouding tot een benzineauto. We gebruiken hiervoor een Audi A6 Avant met een nieuwprijs van € 62.000.

 

Bijtelling nieuwe auto

Over de cataloguswaarde van de Audi A6 Avant geldt in 2021 de bijtelling van 22 procent. Met een IB-tarief van 52 procent komt dit neer op € 591,- per maand.

 

Bijtelling youngtimer regeling

Bij een Audi A6 Avant als youngtimer betaalt u 35 procent over de dagwaarde van de auto. Bij een Audi A6 Avant van 15 jaar oud is dit ongeveer € 6.000,- waardoor de bijtelling slechts € 91,- per maand bedraagt.

 

Nu u meer weet over het financiële voordeel van de youngtimer regeling, (her)overweegt u misschien de keuze voor de auto van de zaak. De komende jaren is het financieel gezien zeker gunstig om te kiezen voor een youngtimer.

https://www.trackjackeurope.com/kennisbank/bijtelling/youngtimer/