PNR Merchandising
Gezondheid

Autisme hulpmiddelen

In deze blog bekijken we hulpmiddelen autisme in de vorm van verzwaarde producten. De meeste mensen zijn wel bekend met ASS, oftewel autismespectrumstoornis. Alle gedifferentieerde soorten autisme vallen hieronder. Het is mogelijk om de prikkelverwerking van mensen die binnen het ASS vallen handelbaarder te maken.

Werken met agenda’s en planborden

Een duidelijke structuur helpt mensen met autisme. Vaste routines die vaststaan in een vaste dagplanning geven duidelijkheid. Prikkels worden als minder over stimulerend ervaren als het duidelijk is dat ze eraan gaan komen. Een agenda met een duidelijke structuur of een planbord met daarop de structuur van de dag helpt hier goed bij.

Verzwaringskussens, verzwaringsdekens en verzwaringsvesten

Wil je een deel van het lichaam, zoals een arm, de benen, de schouders o.i.d. tot rust brengen? Dat kan met een verzwaringskussen. Een verzwaringskussen kun je ook meenemen en in iedere situatie gebruiken. Wil je een groter deel van het lichaam verzwaren om zo rust te creëren? Dan kan dat met een verzwaringsdeken. Na een woede-uitbarsting, stressmoment of overprikkeling is het belangrijk om tot rust te komen. Het lichaam kan tijdens het rusten ontspannen onder een verzwaringsdeken. Een verzwaringsvest kan helpen bij het creëren van een geborgen en veilig gevoel. Externe prikkels, die normaal veel gevoelens van overweldiging veroorzaken, kunnen gedempt worden met behulp van een verzwaringsvest.

https://www.sensolife.nl/c-5197733/hulpmiddelen-voor-mensen-met-autisme/