PNR Merchandising
Image default
Bedrijven

Een schuine tuin renoveren

Sommige tuinen in Nederland hebben een schuin oplopende of aflopende tuin. Vooral in het prachtige Limburgse heuvelland is dit vaak het geval. Deze tuinen zijn vaak wel mooi maar niet erg praktisch. Je kunt er namelijk geen tuin set neer zetten, en al helemaal geen zwembad. Vaak kun je hier wel een mooie tuin van maken. Je kunt er bijvoorbeeld verdiepingen in maken of helemaal laten afgraven. Wij zullen je vertellen hoe je deze niveaus in je tuin kunt maken. Hierbij is ook het grond afvoeren van belang. Wij zullen op alles in gaan.

 

Hoe maak je verdiepingen in je tuin

Je kunt verdiepingen maken in een schuine tuin. Of deze nou schuin oploopt of schuin afloopt. Deze verdiepingen kun je maken door grond te verplaatsen. Het is de bedoeling dat je van elke verdieping een afbakening maakt met een stevige afscheiding, zoals L of U profielen. Deze vakken ga je vervolgens uitgraven of ophogen. Ophogen kun je doen met weggegraven grond van een andere plek. Als je niet genoeg grond hebt dan kun je nog extra grond bijbestellen bij de bouwmarkt. Te veel grond is sneller een probleem waar mensen zich geen raad mee weten. Er is maar een oplossing, grond afvoeren. Je kunt grond afvoeren door een grond container te bestellen. Hierin kun je het te veel aan grond kwijt. Het containerverhuur bedrijf zal de grond afvoeren naar een geschikte plek.

 

Waar moet je op letten

Als je een tuin met hoogteverschillen aanlegt dan is het belangrijk dat je een goede afwatering hebt. Heb je dit niet dan zou het regenwater via jouw tuin bij de buren terecht kunnen komen. Het is belangrijk dat je dit van tevoren goed uitzoekt zodat je meteen een afwateringsysteem kunt installeren. Wat ook al ontzettend helpt is het aanleggen van gras of andere beplanting. Dit neemt genoeg water op als het regent. Hierdoor zal er niet te veel regenwater naar de buren stromen. Dit ligt natuurlijk anders als je kiest voor bestrating. Bij bestrating zal je echt goed moeten opletten dat je een goede afwatering installeert.

https://afvalcontainersdrechtsteden.nl/grond-afvoeren/