Een VOF of een BV het verschil is groot

Bedrijven

Wanneer je besluit om een eigen onderneming te beginnen moet je rekening houden met een aantal dingen. Als eerste moet je natuurlijk zorgen voor een website en producten die je kunt verkopen. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar een goed administratie programma. Vervolgens dien je ook een btw nummer aan te vragen voor het betalen en terugvragen van de BTW. Wanneer je deze gaat aanvragen kom je erachter dat je moet gaan aangeven welke rechtsvorm jouw onderneming is.

Welke rechtsvorm kies je?

Veel ondernemers kiezen maar wat. Het is echter belangrijk om te kijken naar de verschillen die er zijn. Zo zorg je er namelijk voor dat je geen onnodig risico loopt. Daarnaast kun je zo ook veel geld besparen. Voor het risico geldt dat schuldeisers mogelijk aan je huis kunnen komen. Dit betekent dat je je huis kwijt kunt raken bij een eventueel failissement. Dit is natuurlijk niet echt fijn als je thuis een gezin hebt met drie kinderen. Dat geeft naast je werk ook thuis in je privésituatie nog een hoop ellende. Het is dus wel zo verstandig om alles goed vast te leggen.

Lees je goed in

Voor de meeste bedrijven die beginnen zal het eerst gaan om een eenmanszaak of een vof. Deze twee verschillen niet mega veel van elkaar. Het verschil treed pas op wanneer je gaat kijken naar de VOF of de BV. Het verschil tussen de VOF en BV is namelijk best groot. Er zijn namelijk een heleboel kleine lettertjes die goed moet doorlezen voordat je een keuze maakt. Doe dit dan ook. Zo zit je namelijk straks niet met gebakken peren in de regen.

https://bundel.nl/vof-of-bv/