PNR Merchandising
Image default
Bedrijven

Hoe gaat een rijles in het buitenland?

Als je op zou gaan voor je rijexamen in het buitenland, dan zou je versteld staan over de mate waarin alles anders is. Zo verschilt een rijles in Groot-Brittannië erg veel van een rijles van een rijschool in Limburg. Maar wat zijn deze verschillen nu precies, en waarom zijn ze er? Hieronder vind je de antwoorden op deze vragen.

Verschillende vereisten

Net zoals de grensleeftijd voor alcohol verschilt in Nederland en Duitsland, verschilt ook de grensleeftijd voor het beginnen aan je rijlessen. In Nederland kan je vaak al beginnen als je op de helft zit van je 17e levensjaar. Logischerwijs kan je dan op examen als je daadwerkelijk 17 bent. Toch moet je dan een jaartje wachten voordat je zelfstandig de weg op mag, aangezien de grensleeftijd voor zelfstandig rijden ligt op 18 jaar. Maar in het buitenland gaat dit vaak anders.

Zo kan je in de Verenigde Staten soms al zelfs beginnen als je 14 bent, wat ligt aan de staat waar je je bevindt. Dit verschilt vanwege de mate waarin de overheid het volk zijn gang laat gaan. In Amerika, waar vrijheid voor iedereen voorop staat, is het van nature dat jongeren de vrijheid krijgen om zelf te rijden. In Nederland vinden we het echter ook belangrijk om te kijken naar de veiligheid op de weg.

Andere verkeersregels dan bij rijschool Limburg

Bij de meeste landen in de Europese Unie, zijn de verkeersregels hetzelfde. Dit maakt het makkelijker om door meerdere landen te reizen, zonder je hersenen te hoeven kraken over hoe de verkeersregels hier ook alweer werkten. Toch is er een uitzondering in sommige landen, zoals Groot-Brittannië en Japan. Hier rijden ze namelijk aan de linkerkant van de weg, waardoor het verkeer er nogal anders uitziet. Daarom zul je bij rijlessen in deze landen ook deze regels worden aangeleerd.

https://drivingcoach.nl/rijschool-limburg/