PNR Merchandising
Image default
Bedrijven

Wat is DaaS en waarom maken steeds meer bedrijven er gebruik van?

IT is de afgelopen decennia steeds belangrijker geworden in de zakelijke wereld. Zonder goede elektronische apparaten, wifi en systemen kan een bedrijf niet meer succesvol zijn. Dit is dan ook de reden dat veel bedrijven daar veel geld en energie in pompen, maar is het allemaal wel effectief. Zoveel tijd en geld kwijt zijn, verdient u dat wel terug? Om dit allemaal goed te laten verlopen en aandacht te hebben voor de uitvoeringen van het bedrijf wordt gebruik gemaakt van de zogenoemde DaaS. Verder in deze blog wordt uitgelegd wat deze IT service is en waarom bedrijven hier gebruik van maken.

Wat is DaaS?

DaaS staat voor Device as a Service en is een IT dienst waar een bedrijf een maandelijks bedrag voor betaald om gebruik van te maken. Device as a Service, ook wel hardware as a service genoemd, houdt eigenlijk in dat u geen hardware in bezit hebt, maar dat u deze gaat leasen. Voor een maandelijks bedrag krijgt u de hardware die u kunt gebruiken. Deze hardware wordt voor u geïnstalleerd, onderhouden en gerepareerd of vervangen als het nodig is.

Is DaaS goedkoper dan hardware kopen?

Voor veel bedrijven is DaaS een aantrekkelijke optie om dat de kosten lager liggen in vergelijking met het aanschaffen van nieuwe apparaten. Daarbij komt ook kijken dat een bedrijf geen reparatiekosten en afschrijvingskosten heeft. Voor de rest kost deze IT service ook minder tijd en deze tijd kan door de IT afdeling of door andere in belangrijkere zaken worden gestoken die geld opleveren. Een bekende term in de zakelijke wereld is tijd is geld. Hoe meer tijd u kwijt bent aan achtergrond zaken, hoe minder tijd u maakt om winst te maken. Voor een startup of voor een jong bedrijf is deze service ook ideaal. U hoeft dan geen grote investering in het begin te doen waardoor het kapitaal mogelijk bijna op is. Door maandelijks een bedrag te betalen kunt u het geld ook aan andere dingen besteden.

DaaS zorgt voor flexibiliteit

Deze IT service zorgt ook voor flexibiliteit. Hiermee wordt bedoeld dat u makkelijk wat meer hardware kan leasen of wat minder hardware kan leasen. Groeit uw bedrijf snel en heeft u meerdere nieuwe werknemers aangetrokken? Dan is het wel zo fijn om voor deze mensen meteen nieuwe apparaten te hebben. Met DaaS zorgt u ervoor dat u makkelijk kunt opschalen of afschalen. Zo betaald u precies voor de apparaten die u nodig heeft en voorkomt u dat oude apparaten stof beginnen te vangen en in de weg staan.  

Met DaaS heeft u de nieuwste hardware

Met Device as a Service zorgt u ervoor dat u op elk moment de nieuwste apparaten hebt en dus voorop loopt in de online wereld. U kunt met deze IT dienst makkelijk uw elektronica upgraden om de efficiënte en de productiviteit nog hoger te krijgen. U hoeft hier dus geen nieuwe apparaten voor te kopen, maar u ruilt de oude apparaten in en krijgt nieuwe apparaten op de vestiging. Het kan wel voorkomen dat de maandelijkse prijs van het leasen omhoog gaat bij nieuwere producten.