PNR Merchandising
Dieren

De rattenplaag bestrijden met rattengif

Het hebben van ratten is al onwijs vervelend, maar wanneer zij door je huis of pand gaan krioelen krijg je er zelf ook wel de kriebels van en wil je deze eigenlijk zo snel mogelijk we hebben. Helaas gaan deze niet altijd uit zichzelf weg en daarom kan je deze het beste bestrijden met een rattengif. Omdat dit een bijzonder chemisch spul is, moet je goed kijken naar het soort rattengif dat je gaat aanschaffen. Als je bijvoorbeeld een groot landgoed hebt en je bedrijf komt in gevaar door de ratten die zich er begeven, dan heb je recht op een sterkere soort van het rattengif. Ben je gewoon een particulier met een rattenplaag, dan kan je ander rattengif kopen dat wat minder sterk is. 

Lokvoer voor de raten

Met rattengif moet je denken aan lokvoer. Dit wordt dan weer in allerlei verschillende varianten geproduceerd. Het is de bedoeling dat de rat naar het voer wordt gelokt en wanneer zij dit opeten zullen zij dit niet overleven. Dit lokvoer kan je verstoppen in meerdere dingen. Bijvoorbeeld in een gecamoufleerde doos, een buis of juist op de grond in de keuken, waar zij vaak komen. Door middel van het lokvoer kan het zijn dat je de ratten niet direct vangt, maar door de sporen die zij achterlaten kan je ze wel opsporen en dan vangen of alsnog het lokvoer neerleggen op de plek waar zij vaak komen. Door met een speciale zaklamp de vloer te bekijken kan je de rattensporen herkennen. 

Blokken of korrels

Je kunt het rattengif verkrijgen in een blok of juist in korrels. Afhankelijk van de hoeveelheid ratten waar je last van hebt en de voorkeur van jou als klant kies je tussen deze 2 mogelijkheden. Met een blok kan je meerdere ratten in een keer vangen, maar is vaak meer geschikt voor grotere ruimtes waar meerdere ratten zijn. Ratten zijn slim en zullen niet direct in het rattengif trappen.