Binkies en flops: hier herken je een gelukkig konijn aan

Trots neem je je nieuwe konijntje mee naar huis. Jullie zullen samen een superleuke tijd gaan beleven en je zult er alles aan doen om je klein, fluffy konijn zo gelukkig mogelijk te maken. Maar hem iedere dag eten geven en even te knuffelen is niet voldoende om hem gelukkig te maken. Maar hoe weet je dan eigenlijk of je konijn gelukkig is? Dat geeft hij je aan! Je konijn laat bepaald gedrag zien waaraan je herkent dat hij zich fijn voelt bij jou. En dan hebben we het over binkies en flops.

Wat zijn binkies en flops?

Binkies en flops zijn gedragingen van een gelukkig konijn. Heb je je konijn wel eens vanuit het niets op zijn zij zien ‘vallen’. Vaak met een vreemde draai? Dat noemen we een flop. Je konijn ligt dat in een voor hem fijne houding. Maar deze relaxte houding betekent ook dat hij niet snel op kan staan. Alleen een konijn dat zich volkomen veilig en op zijn gemak voelt, zal een flop doen. Ook binkies zijn een teken van een gelukkig konijn. Je konijn maakt dan sprongen in de lucht. Vaak met een prachtige draai midden in de lucht. Een sprintje er bij trekken komt ook vaak voor. Erg leuk om te zien en ook nog eens een teken van een gelukkig konijn. Hij moet dan wel voldoende ruimte hebben. Dus zorg er altijd voor dat je konijn kan rennen en springen.

Dierenarts Geldrop

Bij dierenarts Geldrop kunnen ze je adviseren over je konijnen. Want wist je bijvoorbeeld dat je konijnen eigenlijk nooit alleen mag houden? Een konijn is veel gelukkiger met een soortgenoot. Dus neem altijd twee konijnen. En zorg dan dus voor voldoende ruimte voor ze! Een mannetje en een vrouwtje is de beste combinatie. Laat ze dan wel steriliseren bij dierenarts Geldrop. Babykonijntjes mogen dan wel erg leuk zijn, maar ook gevaarlijk voor moederkonijn. Wil je meer weten over het gedrag van (gelukkige) konijnen? Vraag dan advies bij dierenarts Geldrop.

https://web-wings.nl/