PNR Merchandising
Bedrijven

De schoolboeken bestellen tijdens de zomervakantie

De zomervakantie is begonnen. Dat betekent dat veel leerlingen net hun boeken hebben ingeleverd en eindelijk even verlost zijn van de middelbare school. Even geen huiswerk en vroeg opstaan voor de les maar gewoon even rustig aan en gezellig met vrienden. Toch is het nu al belangrijk om te kijken naar het volgende schooljaar. Zo is het slim om de boeken alvast te bestellen zodat je zeker weet dat deze op tijd geleverd worden. Het is namelijk niet echt heel erg fijn om in het begin van het jaar in een les te zitten waar je dan vervolgens niet echt aan deel kunt nemen. Het hebben van de juiste boeken vanaf de eerste dag is dus echt cruciaal. De achterstand die een leerling in de eerste weken oploopt door de afwezigheid van de juiste studiematerialen is enorm groot. Dit lijkt in het begin misschien niet zo te zijn. Het blijkt echter dat mensen hier wel echt problemen van ondervinden.

Een negatieve spiraal

Door het missen van de eerste paar lessen, loopt een leerling direct achterstand op. Wanneer een leerling dan wel kan beginnen moet deze leerling deze achterstand het liefst zo snel als mogelijk weer inhalen. Het inhalen van deze achterstand kan ervoor zorgen dat een leerling te veel druk ervaart. Deze toename in de druk zorgt er uiteindelijk voor dat de leerling minder gemotiveerd raakt. Ook de nieuwe stof die wordt aangeboden kan de leerling vervolgens niet meer opnemen. Uiteindelijk zorgt dit er dan voor dat de leerling slecht gaat scoren tijdens de nieuwe toets momenten. Dit brengt de leerling in een negatieve spiraal die uiteindelijk nog maar moeilijk doorbroken kan worden. Het gevolg hiervan is dat de leerling een slecht zelfbeeld krijgt. Onder de streep zal dit betekenen dat de leerling een niveau lager moet gaan of een jaar moet blijven zitten. Dit komt ook niet ten goede van de leerling in de meeste gevallen.

Ouders en leerlingen zelf verantwoordelijk

Het is dus enorm belangrijk om de boeken voor het nieuwe schooljaar op tijd te regelen. Op de meeste middelbare scholen wordt dit door de middelbare school zelf geregeld. Er zijn echter scholen die dit niet doen. Voor deze scholen geldt dat ouders en leerlingen zelf de boeken moeten regelen en hier ook zelf verantwoordelijk voor zijn. Voor ouders en leerlingen is het belangrijk om hier dicht op te zitten. Door te bellen met iddink klantenservice kan er bijvoorbeeld geïnformeerd worden naar de status van de bestelling. Daarnaast kan er ook bij de iddink klantenservice worden gevraagd per wanneer een bepaald boek weer geleverd kan worden.

Iddink

https://www.web-wings.nl