PNR Merchandising
Bedrijven

Het bedrijf Siemens

Het bedrijf Siemens

Siemens is een Duits bedrijf dat bekent is over de hele wereld. Het bedrijf is actief in diverse sectoren. Dit zijn onder andere de gezondheidszorg, de telecom , de industrie en de energie. Binnen deze sectoren behoort Siemens vaker tot een van de grotere partijen het bedrijf is actief in 190 landen met zo’n 385.000 medewerkers. Het hoofdkantoren van Siemens staan in München en in Berlijn in Duitsland. Het bedrijf is opgericht door twee Duitse heren. Dit zijn Johann Georg Halske en Werner von Siemens. Zo als al duidelijk is heeft de laatste van de twee zijn achternaam gekoppeld aan het bedrijf. Siemens richt de activiteiten met name op de Europese, Afrikaanse en het Midden-Oosten. Daarnaast is het bedrijf ook aanwezig met wat kleinere activiteiten in Noord- en Zuid-Amerika en voor nog kleiner gedeelte in de rest van de wereld.

Siemens Nederland

Binnen Nederland is Siemens ook actief. Het bedrijf doet dit onder een aparte Nederlandse tak. Deze Nederlandse tak is volledig in handen gekeken naar de aandelen van het moederbedrijf Siemens AG. Bij Siemens Nederland werk ruim 2000 mensen. Het bedrijf is al in Nederland gevestigd sinds 1879. Dit betekent dat Siemens dus al heel erg lang een vast onderdeel is van het Nederlandse bedrijfsleven.

Prijsafspraken met Imtech

Een aantal jaren geleden werd bekent dat het Nederlandse Imtech prijsafspraken had gemaakt met een aantal Europese bedrijven. Dit monde uit in een groot schandaal waarin ook uiteindelijk een pretpark in Polen in voorkwam. Een van de partijen die meedeed met deze prijsafspraken was Siemens. Door prijsafspraken hoopten de beide bedrijven dat zij meer geld konden verdienen aan de werkzaamheden die zij en uitvoerden aan de producten die zij leverde. Binnen de Europese Unie is het verboden om prijsafspraken te maken. Dit zorgt namelijk voor een oneerlijke concurrentie en een consument die de dupe is en meer zal moeten betalen.

Consumentenproducten Siemens

Tegenwoordig is Siemens ook weer beter op weg. Het bedrijf begint aardig te scoren met de consumenten elektronica. Hieronder vallen bijvoorbeeld wasmachines, ovens en nog veel meer. Omdat het te begrijpen is dat er soms vragen zijn over bepaalde producten kan er contact op worden opgenomen de Siemens klantenservice. Via deze Siemens klantenservice kunnen er ook andere vragen worden gesteld door bijvoorbeeld bedrijven.

https://www.klantenservicetelefoon.nl/overige/siemens/

http://www.web-wings.nl