PNR Merchandising
Bedrijven

Welke verzekeringen heb je allemaal nodig?

Bij volwassen worden horen helaas ook minder leuke taken. Naarmate je ouder wordt heb je vaak steeds meer verzekeringen nodig. Verzekeringen kosten maandelijks of jaarlijks geld, maar zijn wel belangrijk om te hebben. De overheid vindt sommige verzekeringen zelfs zo belangrijk dat het verplicht is om je laten verzekeren voor sommigen dingen. Andere verzekeringen zijn niet verplicht, maar wel heel handig om te hebben. Door je te laten verzekeren ben je namelijk beter beschermd in het geval van bijvoorbeeld een ongeluk of een overval.

Verplichte verzekeringen

De meest bekende en verplichte verzekering in Nederland is de zorgverzekering. Iedereen die 18 jaar of ouder is dient een zorgverzekering te hebben. Als je een auto koopt dan is een WA-verzekering verplicht. Hierdoor ben je verzekerd voor de schade die jij aanricht bij andere met je voertuig. Daarnaast kun je er altijd nog voor kiezen om je aanvullend te verzekeren zodat je bijvoorbeeld ook verzekerd bent voor schade aan je eigen auto. Als je een huis gaat kopen stellen de meeste banken de eis om een woonhuisverzekering af te sluiten. De hiervoor genoemde 3 verzekeringen zijn de verplichte verzekeringen. Je kunt je ook nog aanvullend laten verzekeren.

Aan te raden verzekeringen

Als je vaak ziek bent of bijvoorbeeld naar de fysiotherapeut moet dan kun je je zorgverzekering uitbreiden met aanvullende pakketten. Daarnaast is een inboedelverzekering aan te raden zodat de spullen in je huis ook verzekerd zijn tegen bijvoorbeeld diefstal. Ook een aansprakelijkheidsverzekering is aan te raden. Met deze verzekering zorg je ervoor dat je verzekerd bent tegen schade die je veroorzaakt bij anderen.

Een pakket op maat met de Unive klantenservice

Misschien weet je nog niet helemaal waar je je voor wilt verzekeren, of zie je door de bomen het bos niet meer. Vaak bestaat iedere verzekering namelijk ook nog eens uit verschillende pakketten waardoor de keuze in pakketten heel groot is. Samen met de Unive klantenservice kun je in overleg kijken welke verzekeringen het best bij jouw wensen en budget passen. Verzekeringen zijn overigens niet eens waar je veel op moet willen besparen. Besparen op verzekeringen kan uiteindelijk namelijk voor veel hogere kosten zorgen.

https://nl-contact.nl/klantenservice-unive/