De zomervakantie vanwege corona op lossen schroeven

Bedrijven

Het coronavirus zorgt ervoor dat mensen in onzekere tijden zitten. Vanwege het virus moeten mensen er steeds rekening mee houden dat bepaalde maatregelen verscherpt worden. Dit is natuurlijk vooraf niet echt te voorspellen. Dit zorgt er dan ook voor dat mensen van dag tot dag of van week tot week gaan leven. Het plannen van dingen op de lange termijn is niet echt mogelijk. Het is namelijk niet duidelijk hoe situatie er dan bij ligt.

Op vakantie deze zomer

Dit maakt het moeilijk om vooraf een vakantie te plannen. De meeste zomervakanties worden geboekt in december. Dit jaar zagen we dat het aantal boekingen achter bleef. Dit heeft natuurlijk te maken met de onzekerheid van het coronavirus. Daarbij komt nog eens dat het onduidelijk kan zijn of mensen hun geld terug kunnen krijgen of om kunnen boeken wanneer een vakantie vanwege het virus in het water dreigt te vallen. Zo zijn de eisen bij elke reisorganisatie weer anders. Zo zijn er organisaties die ook gewoon naar oranje gebieden vliegen. Iemand die dan een reis heeft geboekt wordt geacht gewoon te vertrekken. Het gevolg hiervan is dat de kans op een Covid besmetting groot is. Daarbij komt dan ook nog eens de quarantaineplicht na terugkeer van de vakantie. Dit geldt overigens ook voor sommige vakantie landen. Mensen die dan dus naar een bepaald gaan zullen daar in quarantaine moeten. Dit is natuurlijk niet altijd heel handig en verziekt de vakantie.

De reisverzekering

Belangrijk om te weten is dat sommige reisverzekeringen een reis naar oranje landen niet dekken. Dit betekent dat de ziekenhuiskosten bij een Covid besmetting of bijvoorbeeld een gebroken arm volledig voor jou zijn. Dit verschilt per verzekering. Om zeker te weten wat jouw verzekering dekt is het een goed idee om de verzekeringspolis te controleren. Daarnaast is het ook mogelijk om contact op te nemen met de interpolis klantenservice. Tijdens het gesprek met deze interpolis klantenservice kun je dan navragen wat er precies allemaal in de polis staat wat betrekking heeft op een vakantie tijdens corona naar het buitenland. Zo kun je met een gerust hart op vakantie in binnen- of buitenland.

Interpolis

https://www.web-wings.nl