PNR Merchandising
Image default
Dieren

Registreer je kat!

Een kitten in huis halen is natuurlijk helemaal het einde. Wat minder plezierig is, is wanneer jouw beestje kwijtraakt omdat het is weggelopen. Het weglopen van katten komt veel voor, zeker wanneer de kat nog jong is. Je kat registeren kan daarbij helpend zijn. Hieronder lees je hoe dat zit.  

Chippen 

Registreren begint bij chippen. Dit houdt in dat jouw kat wordt voorzien van een kleine metalen chip onder de huid. Dit brengt geen gezondheidsrisico’s voor jouw kat met zich mee. Deze chip bevat informatie over jouw kat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de naam, het woonadres, de telefoonnummers van de baasjes en medische gegevens. Chips kunnen gescand worden waarbij de informatie zichtbaar wordt. Wist jij dat er jaarlijks zo’n 38.000 katten zoekraken? En wist jij dat er maar zo’n 15% van deze katten weer wordt herenigd met hun baasje? Dat komt omdat nog steeds de meerderheid van de katten niet gechipt is. Chippen kost ongeveer 30 euro (verschilt een beetje per dierenarts). Geen grote uitgave dus, twijfel daarom niet over het chippen van je kat! 

Registreren 

Nadat jouw kat is gechipt is het van belang het beestje te registreren bij een databank. Het is van belang dat deze databank is aangesloten bij de Stichting Nederlandse Databank Gezelschapsdieren (NDG). Het registeren van je kat kost ongeveer 5 euro. Bij de online registratie vul jij alle gegevens over jouw kat in. Raakt jouw beestje zoek dan kan een dierenambulance of een dierenarts met behulp van een scanner de chip uitlezen. Vervolgens kan er contact worden opgenomen met het baasje. Moeilijk is het dus niet, maar vergeet het bij de aanschaf van jouw kat niet te regelen! Bij een poes uit het asiel of een kat die jij van iemand anders overneemt is het chippen vaak al geregeld. Het enige wat dan moet worden gedaan is bij de registratie een wijziging van woonverblijf en baasje aan te geven.  

https://www.petlook.nl/kat-registreren/