PNR Merchandising
Internet marketing

Wat kost een linkbuilding bureau?

Heb je al eens wat aanbiedingen qua linkbuilding bekeken? Misschien heb je dan wel een echt goedkoop linkbuilding bureau voorbij zien komen. Denk dan aan prijzen als honderd euro voor wel vijftig links, of nog beter: vijftig euro voor maar liefst honderd links! Pas op, want deze aanbiedingen zijn regelrechte onzin. Er wordt namelijk alleen op het aantal links ingegaan, maar niet op de kwaliteit. Op deze manier backlinks aan je profiel toevoegen is echt schadelijk voor je website. Laten we je met een rekenvoorbeeld uitleggen hoeveel tijd en dus geld linkbuilding daadwerkelijk kost.

Stap 1: Linkpartner zoeken
Bij deze kunnen we je uitleggen hoeveel het daadwerkelijk kost om aan linkbuilding te doen. Voordat je een link kunt aanvragen moet je een aantal stappen doorlopen. Ten eerste ga je op zoek naar een linkpartner. Een linkbuilding bureau is toch echt wel tien minuten aan het zoeken voor hij een geschikte site heeft gevonden voor een link naar jouw website. Er moet goed gekeken worden naar wat er op de betreffende website aan informatie te vinden is. Dit moet natuurlijk voor jouw onderwerp wel enigszins relevant zijn.

Stap 2: De webmaster berichten
Het is belangrijk om de webmaster te berichten via een persoonlijk bericht. Anders krijg je vrijwel nooit reactie. Zelfs op persoonlijke berichten die zo uniek mogelijk zijn, krijg je soms pas na een week bericht terug. Het linkbuilding bureau is dus minstens vijf minuten bezig om een mail op te stellen aan de webmaster. Moet dit na een week nog een keer? Reken dan nog maar eens op vijf minuten!

Stap 3: Voor wat, hoort wat
Vaak krijgt een bureau van de webmaster de vraag of hij ook iets terug wil doen voor die andere site. Hij wil namelijk graag ook een link op jouw site hebben, zodat zijn populariteit en vindbaarheid wordt vergroot. Dat is vaak even zoeken, maar meestal komt er wel iets uit. Laten we zeggen dat het bureau hier ook ongeveer vijf minuten mee bezig is.

Het totaalplaatje
We zijn een aantal werkzaamheden tegen gekomen die allemaal tijd vergen. En zoals we allemaal weten: tijd is geld. Eerst zagen we tien minuten voor het zoeken van een linkpartner, vervolgens het berichten van de webmaster voor zo’n vijf á tien minuten en dan nog iets terugdoen voor vijf minuten. Dat komt neer op 20 á 25 minuten. Laten we voor het gemak uitgaan van twintig minuten. Aangezien online marketing behoorlijk gespecialiseerde arbeid is, kun je uitgaan van kosten tussen de dertig en negentig euro in het uur. Dit is uiteraard niet wat het bureau er na belastingaftrek aan overhoudt. Laten we uitgaan van de gemiddelde kosten, dus zestig euro per uur. Als je deze zestig door drie deelt, twintig minuten, kom je uit op twintig euro voor één link. Gelukkig hebben bureaus voor linkbuilding veel ervaring, kennis en contacten waardoor ze wellicht wat efficiënter kunnen werken. Maar wees je ervan bewust dat linkbuilding altijd geld en tijd kost. Één euro per link is niet te doen. Reken maar op twintig euro per link.

Meer info: Increasy