PNR Merchandising
Internet marketing

Influencer worden in 5 stappen

Dagelijks zit jij klaar voor de vlogs van Gio Latooy en Nienke Plas. Tegelijkertijd gaat u door de Instagram pagina van Kim Kardashian. Wat zou u toch graag leven zoals zij! Maar doet u dat?

 

Een aantal eenvoudige stappen om influencer te worden

Influencer marketing is een populair marketingfenomeen dat steeds populairder is geworden. Het is een gangbare tool niet langer beperkt voor grote merken of bureaus. Daarnaast is het voor influencers zelf erg lucratief geworden. Het is dus niet gek dat veel mensen er een willen worden.

 

Stap 1 optimaliseer uw social media

Na het kiezen van uw branche, is de volgende stap het selecteren van uw favoriete social media kanalen en het opbouwen van uw profielen. De meeste influencers zijn maar actief op een of twee sociale mediaplatforms.

Enkele tips om ervoor te zorgen dat jouw kanalen groeien:

  • Schakel over naar een zakelijk account

Hiermee krijgt u veel meer inzicht in uw prestaties

  • Creëer een boeiende biografie

Uw bio is het eerste dat iemand ziet als ze uw profiel bezoeken en is daarom een ​​belangrijk onderdeel van het maken van een goede eerste indruk.

  • Zorg voor voldoende volgers

Mocht het niet lukken om voldoende volgers bij elkaar te krijgen dan is het ook mogelijk dan kunt u ook YouTube views kopen, of wellicht relevanter voor nu: TikTok volgers kopen

  • Voeg een profielfoto en omslagfoto toe

Dit zijn aspecten van uw persoonlijke merkidentiteit.

 

Stap 2 Kies een niche

Voordat u influencer kunt worden moet u eerst bepalen op welke niche u zich wilt richten. Deze beste is om deze te laten aansluiten bij jouw interesses. U moet er namelijk voldoende content over kunnen maken. U kunt ook een combinatie maken van twee of drie interesses, maar maak het niet te breed.

 

Stap 3 Maak en plaats relevante content

De volgende stap om een ​​influencer te worden, is om nuttige en relevante inhoud voor uw volgers te plaatsen. Hoe meer u in staat bent om met uw publiek in contact te komen, hoe meer mensen zullen worden beïnvloed door uw meningen en aanbevelingen.

 

Stap 4 Begrijp uw volgers

Voordat u begint met het maken van inhoud en het posten op sociale media, moet u uw doelgroep begrijpen. Zorg dat u een sterke band heb met uw volgers. Veel social media platforms hebben een ingebouwde analysetool die dergelijke inzichten biedt over uw huidige publiek.

 

Stap 5 Wees consistent en duidelijk

Nadat u hebt besloten welke soort inhoud u gaat posten, bepaalt u de frequentie en planning voor het plaatsen van uw berichten.

https://web-wings.nl/