PNR Merchandising
Media

Extern zoeken via google

Net als veel andere websites wilt ook google haar gebruikers zo lang mogelijk op hun website houden. Dit doen ze door het extern zoeken te optimaliseren op hun eigen site. Volg je het nog?

LinkedIn profielen

Denk aan LinkedIn. Om hier uitgebreid te kunnen zoeken heb je al snel een recruiter account nodig. Dit is vaak een flinke investering. Vooral als je weet dat je ook via Google deze betreffende profielen kunt vinden. Hoe dit werkt? Geef een aantal keywords (bijvoorbeeld de naam van de persoon en het bedrijf waar hij of zij werkt) in en bekijk de resultaten. Om te niet veel overbodige resultaten te krijgen kun je ook de zoekterm “LinkedIn” toevoegen.

YouTube video’s zoeken

Video’s vanuit YouTube zijn ook nog niet zo heel lang vindbaar via Google. Voorheen hadden zij alleen hun eigen video’s beschikbaar, maar wanneer je nu via Google zoekt naar een betreffend filmpje kan het zomaar zijn dat je op een YouTube video terecht komt in dezelfde browser. Dit maakt het voor de gebruiker makkelijker om te switchen tussen de verschillende zoekresultaten vanuit Google.

TikTok en Instagram zoeken

Sinds kort test Google een nieuwe functie waarmee het mogelijk is om via de zoekmachine naar video’s van Instagram en TikTok te kunnen zoeken. Dit kun je vinden onder de ‘Short Videos’ en is vindbaar via de browser en in de mobiele app. Op dit moment gaat het nog om een test die bruikbaar is voor een aantal maximaal aantal gebruikers.

Zo blijf je dus nog lekker lang hangen op Google want je gaat voor een bepaalde foto of video niet meer in de app van TikTok of Instagram zoeken.

Niet de juiste resultaten

Resultaten van zoekmachines zijn nog niet altijd optimaal. Zo kloppen bij Google niet alle aantallen. Of nog vervelender; soms krijg je niet alle resultaten te zien, terwijl er wel resultaten tussen staan die niks met jouw zoekopdracht te maken hebben. Hoe dit kan is voor ons nog een raadsel.

https://nieuwsbeest.nl/instagram-en-tiktok-videos-zoeken-via-google/