PNR Merchandising
Verbouwen

Je energiekosten verlagen met behulp van zonnepanelen?

Voorheen zag je ze vooral bij grote bedrijven maar ondertussen staan ze ook in woonwijken. Je hebt ze vast wel eens gezien. Wellicht zelfs bij je buurman? Door zonnepanelen op je woning te plaatsen kies je voor een duurzame energie oplossing waarmee je flink kunt besparen op je maandelijkse kosten. Klinkt goed toch?

In dit blogartikel lees je alles wat je moet weten over zonnepanelen, wat de kosten zijn, hoeveel je kunt besparen en wanneer je je investering hebt terugverdiend. Maar mocht je meer willen weten kijk dan eens op Zonnepanelen Installateur Heerhugowaard.

Wat kunnen zonnepanelen bieden?

Als je besluit zonnepanelen aan te schaffen, kan dat zijn omdat je wilt besparen op de elektriciteitsrekening. Je wilt namelijk het meeste halen uit zonnepanelen. Om de besparing te berekenen die je uiteindelijk met zonnepanelen gaat behalen, moet je rekening houden met de volgende dingen:

  • Terugverdienen van het zonnepaneel: hoe hoger het rendement, hoe meer je kunt besparen.
  • Capaciteit zonnepanelen: hoe hoger de capaciteit van het zonnepaneel, hoe meer energie je kunt besparen. Als je niet veel aandacht besteedt aan de capaciteit van de zonnepanelen die u koopt, kunt u wellicht niet de verwachte resultaten behalen in termen van besparingen.
  • Aankoopprijs: consumenten hebben de neiging om de aankoopkeuze te maken op basis van de aankoopprijs. De prijs van zonnepanelen is niet de doorslaggevende factor bij het bepalen van de beste zonnepanelen. De prijs die u per Wp betaalt, is de doorslaggevende factor.

Welk formaat zonnepanelen kies je?

Nu weet je op welke factoren je moet letten om het beste rendement uit zonnepanelen te halen. Maar welk zonnepaneel kies je uiteindelijk?

Je let natuurlijk op bovenstaande factoren, maar het is ook belangrijk om de maat van het dak aan te passen. Over het algemeen kun je het beste grote zonnepanelen kopen als er voldoende ruimte op het dak is. Grootschalige zonnepanelen hebben een hoog rendement en een hoog vermogen, dus wanneer je de aankoopprijs vergelijkt met de hoeveelheid bespaarde elektriciteit, leveren ze meestal het grootste rendement op. Kom je er zelf niet uit? Dan kun je ook contact opnemen met NL Zonnepanelen Heerhugowaard.

Wanneer verdien je je investering terug?

Na de installatie van de zonnepanelen, word je energierekening direct lager. Je profiteert dus vanaf het eerste moment van een besparing op energiekosten.

De terugverdientijd van je zonnepanelen is afhankelijk van:

  • Het aantal zonnepanelen dat je installeert op je dak
  • De ligging van de panelen (bij voorkeur op het zuiden)
  • De aanschafkosten
  • Het aantal Wp per paneel
  • Je energieleverancier

Ben je al zeker van je aankoop of wil je wellicht nog eens verder praten over de aanschaf van zonnepanelen? Ga dan eens in gesprek met een installateur in Heerhugowaard van NL Zonnepanelen.

https://nl-zonnepanelen.nl/zonnepanelen-heerhugowaard/