PNR Merchandising
Bedrijven

Fouten tijdens rijlessen

Als je voor het eerst aan een rijopleiding bij driving school Tilburg begint, maak je ongetwijfeld fouten. Maar het is goed! De eerste keer dat u aan het verkeer deelneemt, kan erg spannend zijn. Je hebt tenslotte weinig of geen ervaring, maar je begrijpt nog niet alle werkingsprincipes volledig. Je bevindt je plotseling in een ongekende situatie en het maken van de juiste keuze kan erg moeilijk zijn. In deze blog worden de meest voorkomende fouten bij autorijlessen besproken zodat je je snel kunt voorbereiden op rijlessen.

Kijk goed om je heen

Een van de meest voorkomende fouten bij autorijlessen is het kijken naar gedrag. Als je goed oplet en de spiegel op de juiste manier gebruikt, is de kans op een ongeluk heel klein. Het is bijvoorbeeld belangrijk om uw zicht op de weg steeds te veranderen. Neem ook even de tijd om goed in de spiegel te kijken. Herhaal deze handeling vervolgens continu, zodat u weet hoe u continu het overzicht behoudt. Haast u ook niet om in de spiegel te kijken, want dan kunt u bepaalde dingen missen of verkeerd inschatten, wat tot onveilige situaties kan leiden. Wanneer u met bepaalde operaties begint, moet u meer dan normaal kijken om de situatie goed in te schatten. Gebruik de middelen die je hebt, dus kijk rond en gebruik een spiegel.

Plaats op de weg

Tijdens de eerste rijopleiding kan het soms moeilijk zijn om de juiste positie op de weg te kiezen. In de meeste gevallen rijd je continu in de rij. Maar dan kan het gebeuren dat auto’s, fietsers of andere obstakels te dichtbij geparkeerd staan. In dit geval zijn verkeersregels niet altijd heilig. In sommige gevallen moet u bijvoorbeeld tijdelijk een andere route nemen, dus probeer niet ten koste van alles op de route te blijven. Zorg er overigens voor dat u de inkomende auto niet hindert, veiligheid is immers het allerbelangrijkste.

https://rijschoolintilburg.nl/driving-school-tilburg/