PNR Merchandising
Marketing

De voordelen van internet

 

Het is gewoon niet meer weg te denken, internet! Wie gebruikt het tegenwoordig niet? Het is niet alleen leuk voor ontspanning. Vaak heb je op je werk of voor je studie ook internet nodig. Maar internet heeft nog veel meer voordelen. Je kan er namelijk van alles mee.

Werkstuk

Als je voor school een werkstuk moet maken, kan je op internet allerlei informatie vinden. Vroeger, toen er nog geen internet was, had je een encyclopedie nodig of moest je naar de bibliotheek om boeken over het betreffende onderwerp te halen. Dat is gelukkig niet meer nodig.

Vaak heb je voor je werkstuk ook nog afbeeldingen nodig. Vroeger moest je daarvoor op zoek naar oude tijdschriften of je maakte een print uit een afbeelding uit een boek. Nu kan je simpelweg plaatjes op internet zoeken en indien nodig kan je deze ook nog omzetten van jpg naar pdf.

Thuis op reis

Zit je je te vervelen en zou je graag op vakantie gaan, maar heb je daar nu even de gelegenheid niet voor? Streetview kan je redding zijn. Met dit Google-programma kan je namelijk vanaf je luie stoel een kijkje nemen naar wat je maar wilt. Wil je het Kremlin eens van dichtbij bekijken of het Witte Huis? Het kan allemaal.

Telefoon

Soms zit je onderweg even op je telefoon, of in de pauze op je werk verveel je je en dus ga je aan het surfen op internet. Je komt iets leuks tegen wat je later door wilt sturen of even aan iemand laten zien. Je maakt gewoon snel even een schermafbeelding met je Apple of Android telefoon. Deze wordt opgeslagen zodat je hem later kan gebruiken.

Omvormer

Je bent de trotse eigenaar van een Solaredge omvormer. Niet dat je er niet tevreden mee bent maar helaas moet deze gereset worden. Helaas ben je niet technisch en weet je even niet hoe je dit aan moet pakken. Niets aan de hand. Je pakt gewoon je tablet, laptop of smartphone en zoekt daarop snel even op hoe dit ook alweer in zijn werk ging. Opgelost!

Nog meer voordelen

Dit waren natuurlijk maar een paar dingen die je kan doen dankzij internet. Er is nog veel meer, om maar een paar dingen te noemen:

  • Online-kaartjes reserveren
  • Recepten opzoeken
  • Je vakantie boeken
  • Muziek luisteren
  • Films of series kijken
  • Boeken of tijdschriften lezen
  • Shoppen

Dit zijn natuurlijk maar een paar voorbeelden, met internet zijn je mogelijkheden eindeloos. Zodra je even zonder zit mis je het dan ook meteen. Dankzij internet staat de hele wereld voor je open.