PNR Merchandising
Image default
Woning en Tuin

Doe-het-zelfprojecten – Hoe maak je je eigen dak van sedumplanten

Het lijdt geen twijfel dat groene daken worden beschouwd als een van de meest ingenieuze manieren om uw tuin of voortuin een extra wow-factor te geven. Om eerlijk te zijn, is het zien van groene planten op het dak in plaats van een saai zeildoek waarschijnlijk een van de beste manieren om twee behoeften met één daad te vervullen, toch?

Men is begonnen te kiezen voor het doe-het-zelf-project als het gaat om lichtgewicht sedumdaken, omdat ze eenvoudig te installeren zijn en geen technisch proces vereisen. Klopt; u kunt het sedumdak helemaal zelf aanleggen. Je hebt gewoon een paar dingen nodig van de plaatselijke ijzerhandel en wat vrije tijd.

Hoe maak je een levend groen dak

In dit artikel zullen we de stappen ontdekken die u zullen helpen om zelf een levend groendak te maken. Tips voor het kiezen van de juiste gereedschappen, planten, meststoffen en voorbereidingen voor het project; alles zal in deze gids worden opgenomen.

De bouwkeuze

Allereerst moet u weten wat voor soort gebouw u gebruikt voor het groendak. Een milieuvriendelijk groendak maken is niet alleen grond en planten op het dak leggen en verwachten dat ze groeien. U moet met veel factoren rekening houden als u van uw traditionele dak een groendak wilt maken.

Het plaatsen van de groene dakbedekking

Als je een sedumdak wilt laten groeien, heb je veel zon nodig. Alleen dan gaat de sedumplant groeien of overleven. Bovendien, als de helling op uw dak meer dan 20 graden is, moet u weten dat een groendak praktisch niet mogelijk is.

Gewichtscapaciteit van het dak

Hoewel de sedumplanten licht van gewicht zijn, vormen ze toch een belasting voor het dak. Houd er rekening mee dat het gewicht per vierkante meter ongeveer 42 kg is. Zorg er dus voor dat uw dak het gewicht kan dragen. Als het dak oud is, moet u het laten inspecteren op slijtage voordat u er definitief een groendak van kunt maken.

Het dak voorbereiden

Stilstaand water kan de structuur van elk gebouw verzwakken. De planten nemen 80% van het water op, maar 20% blijft op het dak staan. Allereerst moet u uw dak waterdicht maken, zodat het water niet het gebouw binnendringt.

Planten toevoegen

Dit is een van de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden. U kunt ervoor kiezen om van uw dak een plek te maken voor begroeiing, bloeiende planten neer te zetten of een combinatie van beide. Zorg er wel voor dat je alleen planten kiest die geen diepe wortels hebben.

laatste woorden

Al met al moet je bij het kopen van een sedumdak altijd advies krijgen van mensen die er al in hebben geïnvesteerd. Zij kunnen je vertellen waar je ze kunt kopen. Of je zoekt gewoon op internet. Onthoud dat als u denkt dat u geen tijd of vaardigheden heeft om ze zelf te installeren, u altijd een professionele dakdekker kunt inhuren voor de klus.