PNR Merchandising
Woningen

Inbraakbeveiliging: Tot op de plaats van bestemming

Dit is hoe je jezelf kunt beschermen…. Er wordt nog steeds veel ingebroken in Nederland. In eengezinswoningen breken de daders meestal in door middel van openslaande deuren, in flatgebouwen bestaat het risico van inbraak door de voordeur van de woning.

Hoogwaardige veiligheidsmaatregelen zorgen voor een bijzonder goede inbraakbeveiliging.

Let op de keurmerken bij de aankoop van inbraakwerende producten. Veiligheidssloten zoals bijvoorbeeld de BKS Janus of Litto MP83 garanderen een geteste kwaliteit.

Indien echter kostbaarheden en meubilair door inbraak zijn beschadigd, dekt de inboedelverzekering de kosten van beschadigde ramen en deuren.

Elke vier minuten is er een inbraak

De meeste inbraken per hoofd van de bevolking vinden in grote steden zoals Amsterdam en Rotterdam . Dit blijkt uit de statistieken van de politiecriminaliteit. De inbrekers zijn vooral gericht op computers, televisies, tablets, mobiele telefoons, sieraden en contant geld. Trouwens, de meeste inbraken vinden plaats in de wintermaanden. De periode van oktober tot januari. Bij bijna 40 procent van alle inbraakpogingen voorkomen veiligheidsmaatregelen echter dat een dief in de eerste plaats het huis binnenkomt.

Hoe de dief in een woning komt…

Bij vier van de vijf inbraken dringen de daders door ramen, patio of balkondeuren. Het gebruik van openslaande deuren is de meest voorkomende praktijk. Het duurt vaak maar een paar seconden voordat de inbreker op deze manier het huis binnenkomt. Het openbreken van voordeuren duurt normaal gesproken veel langer.

Zo vindt de dader zijn weg naar appartementen in meergezinswoningen…

Bij bijna de helft van de inbraken komen de daders door de deur van het appartement. 31 procent komt binnen door de Franse ramen en 21 procent door de ramen. Deuren van appartementen in appartementsgebouwen lopen zo’n hoog risico omdat ze, in tegenstelling tot deuren in een eengezinswoningen, meestal minder goed beveiligd zijn en ’s nachts niet op slot zijn.

https://www.veiligheidsslotenshop.be