Pnr-merchandising

Hoe je een multimeter gebruikt om de spanning van een groot LED-scherm te testen

Zakelijk

Aangezien elektronische apparatuur als een groot led scherm soms foutmeldingen kan geven of het gewoon niet kan doen. De fout kan van de controle PC komen maar aan de andere kant ook van hardware of software zijn. Problemen met een groot led scherm kunnen zijn: het hele LED-scherm valt uit, er zijn vlekken op het grote LED-scherm, er is een zwart blok, of het grote led scherm kan mogelijk flikkeren.

Als er een storing gemeld wordt aan ons van de klanten, hebben we meestal een foto nodig om te zien wat is probleem is, en wij zullen oplossingen aandragen aan onze klanten om het probleem met het groot led scherm stap voor stap op te lossen. Hierbij wordt de multimeter zeer vaak gebruikt.

En meestal zijn er 4 manieren om de multimeter te gebruiken:

1. Zet de multimeter op de gelijkspanning.

Test de aarde draad spanning van het mogelijke fout punt, en vergelijk het met het goed werkende punt, om de storing van het LED-scherm te testen.

2. Schakel de multimeter naar kortsluiting.

Deze test moet worden uitgevoerd wanneer de elektriciteit uitgeschakeld is, om mogelijke schade aan de multimeter te voorkomen. Als er kortsluiting in het LED-scherm ontstaat, zal de multimeter waarschuwen. De kortsluiting is één van de meest frequent voorkomende problemen, soms zal deze worden gecontroleerd door te kijken naar de IC pinnen/contacten.

3. Test het spanningsverlies.

Alle ic’s van het grote LED-scherm zijn hoofdzakelijk samengesteld uit kleine eenheden, dus wanneer er geen stroom door delen loopt , zou het spanningsverlies weergeven. Dus met het testen van de spanning en bij daling bij een IC, zou kan het storingspunt van het groot LED scherm worden gevonden.

4. Test de fout door weerstanden te schakelen van de multimeter en test de weerstand waarde van de aarde.

Met deze proef kun je de fout in het groot LED scherm snel achterhalen. Dit klinkt misschien ingewikkeld voor sommige klanten, maar er is niets om je zorgen over te maken, want al onze medewerkers zijn deskundige. Als eindgebruiker, wanneer je weet waar het probleem met het groot led display zit, kun je dan bekijken hoe je het groot LED scherm weer snel aan de praat krijgt.

Als u er echt niet zelf uitkomt kan u altijd een expert van Leddisplayexpert.nl laten komen. Zij hebben altijd een oplossing.

Wil je ook een blog plaatsen of link plaatsen? Neem dan contact op!